Εκπαιδευτική ημερίδα για δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΠΚ-ΜΦΙΚ), στο πλαίσιο του έργου LIFE Natura Themis διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα για δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ με θέμα: «Περιβαλλοντική ευθύνη και ΜΜΕ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 από τις 11.00 έως τις 14.00.

Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή των ενδιαφερόμενων στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc5pBixzt50Rskoh5vSL TixYY45ZsqrnESvyCW VrqxEUJRFpQ/viewform

Ο σύνδεσμος για την ημερίδα θα σταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ενδιαφερόμενων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν ενδεικτικά τα ακόλουθα θέματα: περιβαλλοντική νομοθεσία και η εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη, νέα εργαλεία στην περιβαλλοντική δημοσιογραφία, βασική περιβαλλοντική ορολογία για χρήση από τα ΜΜΕ, ιδιαιτερότητες περιβαλλοντικού ρεπορτάζ, αναζήτηση πηγών περιβαλλοντικού ρεπορτάζ, οργάνωση και παραγωγή περιβαλλοντικών εκπομπών στην τηλεόραση και άλλα θέματα, τα οποία θα παρουσιαστούν και μέσω παραδειγμάτων-case studies θεμάτων κ.λπ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου LIFE Natura Themis, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με τη συνεργασία των Δικηγορικών Συλλόγων Ηρακλείου και Χανίων, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών-Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη
της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αποκατάσταση ζημιών της βιοποικιλότητας σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη» «Promoting awareness of wildlife crime prosecution and liability for biodiversity damage in NATURA 2000 areas in Crete»

Το πρόγραμμα ενδεικτικά αναπτύσσεται ως ακολούθως:

11.00-11.15 11.15-11.35

11.35-11.55 11.55-12.15

12.15-12.20 12.20-12.40

12.40-13.00 13.00-14.00

Σύνδεση στην πλατφόρμα της εκδήλωσης. Καλωσόρισμα
Βασικές έννοιες της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και του δίκαιου περιβάλλοντος. Μαρία Μανιαδάκη, Δικηγόρος, Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Περιβαλλοντικού Δικαίου Δυτικής Κρήτης LIFE Natura Themis, Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων
Νέα εργαλεία στην περιβαλλοντική δημοσιογραφία. Ιωάννα Κωσταρέλλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας, ΑΠΘ
Πανίδα, χλωρίδα, οικότοποι: βασική ορολογία και πηγές. Μπαξεβάνη Πόπη, Εξωτερική Συνεργάτης ΠΚ-ΜΦΙΚ, Υπεύθυνη Επικοινωνίας/Ενημέρωσης LIFE Natura Themis
Διάλειμμα
Εισαγωγή στην περιβαλλοντική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Από τη θεωρία στην πράξη. Γιώργος Λιάλιος, Δημοσιογράφος
Δημιουργώντας μια περιβαλλοντική εκπομπή. Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Δημοσιογράφος
Ανοιχτή συζήτηση

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης (ηλεκτρονικό αρχείο Pdf) σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν (σχετικό πεδίο στη φόρμα εγγραφής).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση:

Πόπη Μπαξεβάνη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας/Ενημέρωσης, LIFE Natura Themis. Τηλ.: 2810393281 / E-mail: pbaxevani@nhmc.uoc.gr, popibax@yahoo.gr
Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου, Βοηθός Επικοινωνίας/Ενημέρωσης, LIFE Natura Themis. Τηλ.: 6992337927 / E-mail: stavroula.chr@nhmc.uoc.gr

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ