Στο ΠΑΓΝΗ γιόρτασαν την ημέρα της γυναίκας

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που οργάνωσε το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, παρουσία εκπροσώπων της ΟΓΕ.
Για εμάς η ισοτιμία και η χειραφέτηση της γυναίκας προϋποθέτουν την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών στο σύνολό τους. Τιμάμε στις 8 του ΜΑΡΤΗ τις εργαζόμενες γυναίκες του σωματείου μας που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία, στη ΔΥΠΕ, στο υπουργείο και με τις μαζικές διαμαρτυρίες διεκδικούν ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ!!!
Οι αγώνες των εργατριών του νοσοκομείου όλων των ειδικοτήτων, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
Πριν από 109 χρόνια η καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, μετά από πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν, αναδείκνυε τους μεγάλους γυναικείους εργατικούς αγώνες των προηγούμενων δεκαετιών, για ίση αμοιβή των γυναικών με τους άνδρες συναδέλφους τους, για μείωση των ωρών εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Αντλούμε διδάγματα και εμπνεόμαστε από το ιστορικό αποτύπωμα του αγώνα των εργατριών της Ν. Υόρκης το 1857.
Στον ενάμιση και πλέον αιώνα που πέρασε από τότε, οι γυναίκες πήραν μέρος σε πλήθος σκληρών αναμετρήσεων. Είχαν νίκες, αλλά και ήττες. Όμως, δεν έσβησε η φλόγα του αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Όσον αφορά τον κλάδο μας, σε μια από τις πιο βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κόκαλα. Οι ελαστικές μορφές εργασίας γίνονται ο κανόνας μαζί με την εργασιακή ανασφάλεια. Οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Και όλα αυτά την ώρα που η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία υποβαθμίζονται συνολικά.
Η διέξοδος για όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση.
Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το σωματείο μας, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content