Ο Γ. Πλακιωτάκης για τη Σ.Σ.Ε. των υπαλλήλων λιμένων

Eρώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, για τον Υπουργό Οικονομικών  και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επειδή, παρά τις υποσχέσεις τους, δεν υπέγραψαν μέχρι σήμερα τη Σ.Σ.Ε. για τους Υπαλλήλους των Λιμένων.

Στην ερώτησή του ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει:

“Οι εργαζόμενοι των 10 Περιφερειακών Λιμένων της χώρας μας, (Αλεξανδρούπολης – Βόλου – Ελευσίνας – Ηγουμενίτσας – Ηρακλείου – Καβάλας – Κέρκυρας – Λαυρίου – Πάτρας – Ραφήνας), από τις 27-10-2018, σταμάτησαν να εργάζονται υπερωριακά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τα Σαββατοκύριακα. Oι επιπτώσεις από τη μη σωστή λειτουργία των Λιμένων ήδη γίνονται αισθητές στις εξαγωγές της χώρας και την αγορά. 

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών δεν επέτρεψε την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο. Αντίθετα τα προηγούμενα έτη, είχαν υπογραφεί αντίστοιχες  Σ.Σ.Ε., αναγνωρίζοντας την ανάγκη ύπαρξης ειδικής αμοιβής στους εργαζόμενους των λιμένων.

Οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων έχοντας εξασφαλίσει και συμφωνήσει με τις Διοικήσεις των Λιμένων, όπως και τα προηγούμενα έτη ανέμεναν το πράσινο φως για να υπογραφεί η Σ.Σ.Ε. ,  αντιθέτως δέχθηκαν την καθολική άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών. 

Θα πρέπει να τονίσουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τους επικίνδυνους  χειρισμούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία δεν αντιλαμβάνεται ότι η λειτουργία των λιμένων οφείλει να είναι επί 24ώρου  βάσεως για όλο το χρόνο. 

Άλλωστε, σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν νοείται ανάπτυξη με Λιμένες κλειστούς ή με περιορισμένη χρήση και λειτουργία.

Εξαιτίας όλων των προαναφερθέντων, καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ιδιαιτέρως τους υπουργούς των εμπλεκόμενων Υπουργείων, να ενσκήψουν άμεσα στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και να δώσουν λύση έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις, που θα στοιχίσουν ακριβά στην ελληνική οικονομία , τους καταναλωτές και την εικόνα της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.

Οι άστοχοι χειρισμοί της κυβέρνησης, αφενός θα εκθέσουν διεθνώς τη χώρα μας και αφετέρου εν όψει των εορτών, θα δημιουργήσουν δυσλειτουργία στους λιμένες. 

Κύριοι Υπουργοί, 

Επειδή η αποτυχημένη προσπάθεια χάραξης και υλοποίησης αποτελεσματικής πολιτικής που επιδεικνύεται καθημερινά από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέχει παρασάγγας από τον ορθό πολιτικό σχεδιασμό που χρειάζεται η Πατρίδα μας για να ανανήψει από το τέλμα που την έχει οδηγήσει η Κυβέρνηση στον εξαιρετικά σημαντικό Τομέα της Ελληνικής Ναυτιλίας,

Ερωτώνται οι Υπουργοί :

  1. Για ποιο λόγο ενώ είχατε δεσμευτεί αρχικά ότι θα προχωρήσετε στην υπογραφή της Σ.Σ.Ε, χάσατε πολύτιμο χρόνο φθάνοντας στον Δεκέμβριο του 2018 και τελικώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν προχωρά στην υπογραφή της ;   
  2. Ποιες είναι οι προβλεπόμενες άμεσες ενέργειες που θα αναλάβετε να πραγματοποιήσετε ώστε να βρεθεί λύση για τους Υπαλλήλους των Λιμένων;

                                               Ο Ερωτών Βουλευτής

                                              Γιάννης Πλακιωτάκης”

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content