Προβληματισμένος και ανήσυχος ο κόσμος…

Το πόσο προβληματισμένος και ανήσυχος είναι όλος ο κόσμος με όσα συμβαίνουν, φαίνεται στο περιεχόμενο μιας επιστολής που μας έστειλε φίλη αναγνώστρια της “Νέας Δράσης”.

Το κείμενο της επιστολής:

Αγαπητοί φίλοι της “ΝΕΑΣ ΔΡΑΣΗΣ”,

Καλημέρα!! Είμαι πολύ προβληματισμένη με όσα συμβαίνουν!! Σας στέλνω τις σκέψεις μου και πιστεύω ότι μας αφορά όλους. Σαν μαμά…έχουμε τα παιδιά στο σπίτι και τα σταματάμε από κάθε δραστηριότητα.!!(Πολύ σωστά) Σαν ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να έχω το μαγαζί ανοικτό…σε κάθε ενα που απλά, χωρίς να το γνωρίζει, ίσως μεταφέρει τον ιό και αφου υπάρχει συναλλαγή και επαφή ενδέχεται να νοσήσω και γω !!!!
Ετσι γίνεται ένας φαύλος κύκλος που δεν δίνει λύσεις…!! Η πολιτεία πρέπει να επιβάλει να κλείσουν όλα…..εκτός από τις υπηρεσίες που βοηθούν !! Πρέπει να αναλάβει κάποιος την ευθύνη για την ασφάλεια όλων ( να υπάρχει κάποια ελάφρυνση για τους επιχειρηματίες).
Μονο έτσι θα καταφέρουμε να μείνουμε καθαροί. Οι συναλλαγές γίνονται συνέχεια, έστω και 10 άτομα να είναι στην αγορά. (Αρκετοί είναι και οι τουρίστες που κυκλοφορούν) Όμως όλοι είμαστε πιθανοί φορείς!! Πιστεύω ότι η δημοσιογραφική σας ικανότητα μπορεί να βοηθήσει να δοθεί μια υγιής λύση.
Ίσως επηρεαστεί και η πολιτεία και καταλάβει τι πρέπει να γίνει. Έχω φίλους στην Ιταλία, εκεί είναι όλα κλειστά και κρίμα που δεν το κατάλαβαν νωρίτερα…λένε.! Είναι σαν να έχει γίνει πόλεμος.!
Καλύτερα νωρίς να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση που μπορούμε να ελέγξουμε. Κομμωτήρια, αισθητική , σπα, μασάζ, φυσιοθεραπεία, όλες οι συναλλαγές χερι με χέρι, χαρτί, χρήματα, τρόφιμα..!!
Πιστευψτε είμαι ψύχραιμη αλλά βλέπω καθαρά. Μια και καλή όλοι τώρα λίγες μέρεςνα περιοριστούμε και έπειτα αν το κράτος πάρει μέτρα (καραντίνα όπως στα υπόλοιπα κρατη) Θα είμαστε όλοι “καθαροί.
Ηράκλειο, 12.3.2020
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Γωγώ Πιλάτου
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ