Ο Γ. Μαρκογιαννάκης για την πρόταση στο ενεργειακό

Με αφορμή την πρόταση που δημοσιοποίησε για το ενεργειακό και την καλωδιακή διασύνδεση ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Μαλεβιζίου Κώστας Τριγώνης, ο τέως Δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης μας έστειλε για δημοσίευση την ακόλουθη επιστολή

Γιώργος Μαρκογιαννάκης                                                          Γάζι 1-4-2020

Τέως Δήμαρχος Γαζίου.

                                                                                 Προς     Κώστα Τριγώνη.

Αγαπητέ Κώστα.

Διάβασα με προσοχή την επιστολή που έκανες σχετικά με το ενεργειακό θέμα και τη λύση που προτείνεις.

Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή και τεκμηριωμένη πρόταση και αξίζουν συγχαρητήρια σε εσένα και στους άξιους συνεργάτες σου. 

Είναι γεγονός ότι ο Δήμος μας για πολλά χρόνια σηκώνει το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό  φορτίο, με τις πεπαλαιωμένες μονάδες της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Για το λόγο αυτό είχαμε υπογράψει προγραμματική συμφωνία με το κράτος, τη ΔΕΗ, τη ΡΑΕ κλπ για το νέο ενεργειακό κέντρο στην Κορακιά του Δήμου μας με βασική προυπόθεση το κλείσιμο του σταθμού παραγωγής ενέργειας των Λινοπεραμάτων.

Αντί αυτού όμως,ο σχεδιασμός που είναι σε εξέλιξη προβλέπει τη δημιουργία ενός διαβολικού τριγώνου στο Δήμο μας.

Δηλαδή σημείο υποδοχής του καλωδίου στην Κορακιά, σταθμό μετατροπής στη Δαμάστα και επέκταση του σταθμού διανομής, αλλά και ψυχρή εφεδρεία στα Λινοπεράματα.

Θεωρώ ότι ο σχεδιασμός αυτός, που είναι ο πλέον οικονομικός για τους επενδυτές, είναι δύσκολο να ανατραπεί. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο…

Δεν είναι όμως ακατόρθωτο.

Στον αγώνα για μια δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση θα είμαι παρών.

Με τιμή

Γιώργος Μαρκογιαννάκης.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ