Νοθεία Ελαιόλαδου και απόλυτη σιωπή

Από τον κ. Εμμανουήλ Σταυρακάκη πήραμε για δημοσίευση την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητοί αναγνώστες ,

Για χρόνια η Κρήτη φημίζεται για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της το οποίο έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία σε όλο τον κόσμο.
Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε πάλι μπροστά σε ένα λυπηρό γεγονός μετά από έρευνα του ΕΦΕΤ  να εντοπίζεται νοθεία του λαδιού με πυρηνέλαιο και να κινδυνεύει να χάσει την πραγματική του αξία  ο Χρυσός της Κρητης   με ότι κινδύνους  συνεπάγονται για την αγορά του εξωτερικού που συνεχώς πολιορκούμαστε από ανταγωνιστικές χώρες.
Το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις γιατί δεν είναι μόνο η νοθεία που κάνει ο συγκεκριμένος  ιδιώτης-αντιδήμαρχος σε όμορο Δήμο του Ηρακλείου  που  δυστυχώς είναι άφαντος μέχρι και σήμερα χωρίς να έχει δώσει καμία εξήγηση αλλά το ότι η νοθεία γίνεται στο τυποποιητήριο της ΕΑΣΗ που καποιοι για δικά τους συμφέροντα  ξεπούλησαν στο συγκεκριμένο  που εμφανίστηκε από το πουθενά και με την στήριξη κομματικών  στελεχών του χαρίζεται το τυποποιητήριο  και το brand name της Ένωσης ” Κνωσσος”.
Η Ένωση λογικό να ζητάει ευθύνες από τον ιδιώτη αλλά αναλογίζεται κανείς από το Δ.Σ την δική τους ευθύνη;
Για ποιο λόγο  κύριοι δεν μπήκε μπροστά η Ένωση να τυποποιεί και να εξάγει μόνη της;
Έχουν τηρηθεί  οι όροι της συμφωνίας με την εν λόγω επιχείρηση;
Ακούστηκε  το ποσό των 5000€ ετήσιως  ενω στις υπογραφές μιλούσαμε για αστρονομικά ποσά.
Καλό θα ήταν τα άτομα που παίζουν με τις  ζωές των αγροτών  οι οποίοι  μοχθούν καθημερινά στα χωράφια τους για να επιβιώσουν παλεύοντας με καιρικές συνθήκες, ακριβά λιπάσματα, με ελλιπείς δακοκτονίες  και άλλους παράγοντες να τιμωρούνται παραδειγματικά .
Να ασχολούνται μόνο με την πολιτική να γίνονται Αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι και ότι άλλο θέλουν γιατί  στην πολιτική χωράνε  ψέμματα και κοροϊδία έτσι όπως έχουμε καταντήσει, στον αγροτικό κόσμο όμως υπάρχει μόχθος, σκληρή δουλειά και όχι γραφεία.
Η συνέχεια όπως είπε ο κύριος Γαβαλάς θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες με τον ιδιώτη.
Επίσης καλό θα ήταν να μιλάμε με ονόματα και να μας πει ο κύριος Γαβαλάς ποιοί  χειροκροτούσαν  και μεσολάβησαν  για να φτάσουμε εδώ σήμερα.

Υπομονή και ο χρόνος  θα δείξει

Εμμανουήλ Σταυρακακης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ