Για το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινό

Aπό τον κ. Ανδρέα Κουτρούλη πήραμε για δημοσίευση την ακόλουθη επιστολή που απευθύνεται προς τη δημοτική αρχή.

Παρακαλούμε θερμά τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Βασ. Λαμπρινό να επιληφθεί, γιατί είναι απαράδεκτο οι επισημάνσεις των δημοτών να συναντούν την αδιαφορία των υπευθύνων του Δήμου Ηρακλείου:

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ… Τον Μάϊο του 2018 είχα παραδώσει προσωπικά στο Δήμαρχο το παρακάτω κείμενο και 4 φωτογραφίες, σχετικά με το μικρό πάρκο στη Δ. Δομαλάκη στην Κηπούπολη, και του είχα τονίσει ιδιαίτερα τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες που διέρχονται τους πεζόδρομους, από τα διερχόμενα (κατά εθιμικό δίκαιο) αυτοκίνητα.

Σήμερα παρά την απάντηση του Δημάρχου, σε επόμενη συνάντησή μας, ότι έχει προωθήσει το θέμα «αρμοδίως», το μόνο που έχει γίνει είναι ότι τσιμεντώθηκε ο πεζόδρομος στα σημεία που είχαν φύγει οι κυβόλιθοι και ίσιωσαν την πινακίδα που απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων.

Είμαι σίγουρος όμως, για να μην αδικώ τη δημοτική αρχή, ότι όταν γίνει το πρώτο τροχαίο ατύχημα στους πεζόδρομους, οι δημοτικοί άρχοντες με κροκοδείλια δάκρυα θα κάνουν πομπώδεις δηλώσεις και άμεσα θα επανατοποθετήσουν τα κολωνάκια στους πεζόδρομους και πιθανά να ευαισθητοποιηθούν να συντηρήσουν την παιδική χαρά.

Σήμερα το πρωί κινδύνευσε υπερήλικας, που διερχόταν τον πεζόδρομο με το σκυλάκι του, από μπούκα αυτοκινήτου από αριστερά χωρίς ορατότητα (τελευταία αρκετές φορές υπήρξε κίνδυνος πεζών). ΥΓ. Προ ημερών είχα διαβάσει ανάρτηση του κ. Αναστασάκη που διαφήμιζε τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς και πάρκου. Βλέπετε τα νέα έργα έχουν εγκαίνια και δημοσιότητα, τα παλαιά, «ελέω θεού» …

Κύριε Δήμαρχε ΠΡΙΝ αρκετά χρόνια φτιάχτηκε στην Kηπούπολη δίπλα στο 5ο λύκειο και 3ο γυμνάσιο, ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο πάρκο με παιδική χαρά και με μικρό αμφιθεατρικό καθιστικό χώρο, με σκίαστρα, για να κάθονται οι διερχόμενοι. Τοποθετήθηκαν αρκετά φυτά και δένδρα και παράλληλα κατασκευάστηκαν δύο πεζόδρομοι, βόρεια και νότια του πάρκου, προστατευμένοι από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων με κολωνάκια και εμφανή σήμανση. ΣΗΜΕΡΑ το πάρκο έχει εγκαταλειφτεί. Η παιδική χαρά έχει χορταριάσει και τα παιχνίδια έχουν σχεδόν καταστραφεί, τα ξύλα από τα σκίαστρα αρχίζουν να σαπίζουν με τις τέντες να έχουν εξαφανιστεί και κανένας κάδος απορριμμάτων δεν υπάρχει στο πάρκο. Ο φωτισμός του πάρκου δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και στους πεζόδρομους τα κολωνάκια στις εισόδους έχουν καταστραφεί και η σήμανση ή έχει μπογιατιστεί ή έχει στραφεί σε άλλη κατεύθυνση. Μάλιστα αρχίζουν να ξηλώνονται και οι κυβόλιθοι των πεζόδρομων εξαιτίας της συνεχούς διέλευσης αυτοκινήτων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των παραπάνω είναι στην παιδική χαρά να μην ακούονται πλέον παιδικές φωνούλες, ο καθιστικός χώρος να είναι έρμαιο της ζέστης και οι αλέες με τα φυτά να είναι συχνά γεμάτες με πλαστικές σακούλες, με κούτες από πίτσες και αρκετά κουτιά αναψυκτικών. Τη νύχτα είναι δύσκολο να περάσει κανείς αφού το πάρκο είναι σκοτεινό και η συνεχής είσοδος αυτοκινήτων και μηχανών κάνουν τη διέλευση των πεζών επικίνδυνη. Οι πεζόδρομοι, με εθιμικό δίκαιο που έχουν επιβάλει οι καθηγητές των σχολείων, έχουν γίνει γκαράζ και φυσικά δρόμοι διέλευσης αυτοκινήτων αφού βοηθούν να αποφεύγει κανείς το γύρο του τετραγώνου. Και τονίζω για του καθηγητές διότι όταν τα σχολεία είναι κλειστά οι πεζόδρομοι παίρνουν πάλι τον ρόλο για τον οποίο κατασκευάστηκαν. Πιστεύοντας στην ευαισθησία σας ιδιαίτερα σε θέματα πολιτισμού (η καθαριότητα, οι παιδικές χαρές και τα πάρκα είναι στοιχεία πολιτισμού) και στην αποφασιστικότητα που σας διακρίνει, ελπίζω να ενεργήσετε άμεσα για την αποκατάσταση αυτού του προβλήματος που εκκρεμεί εδώ και μερικά χρόνια και δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις και τις απόψεις της παρούσας δημοτικής αρχής. Σημείωση: Το πάρκο βρίσκεται στην Κηπούπολη στην οδό Δημητρίου Δομαλάκη ΤΚ 71307. Με τιμή Ανδρέας Κουτρούλης Δ. Δομαλάκη 11 τ.κ. 71307 Τηλ. 6977 509347 ή 2810 361111 Συνημμένα : 4 φωτό για το αληθές του κειμένου.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ