Βοήθεια της Ε.Ε. για τους σεισμούς ζητά ο Μαν. Κεφαλογιάννης

«Κοινοτική αλληλεγγύη και ενεργοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού στο νομό Ηρακλείου.»

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την άμεση ενεργοποίηση κοινοτικών κονδυλίων και την κοινοτική αλληλεγγύη για την αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν στην περιοχή λόγω του φονικού σεισμού που είχε ως τραγική συνέπεια την ύπαρξη ενός νεκρού. Για το σεισμό και τις καταστροφικές συνέπειες που επέφερε ιδίως στο νομό Ηρακλείου ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ που θα βρεθεί την Τρίτη στην Κρήτη ενόψει του συνεδρίου του ΕΛΚ που θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Χερσονήσου. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ διαβεβαίωσε τον Έλληνα ευρωβουλευτή ότι το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης θα τεθεί στο επικείμενο συνέδριο στο οποίο θα παρευρεθεί η ηγεσία του ΕΛΚ.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Σήμερα σημειώθηκε ένας πολύ ισχυρός και φονικός σεισμός στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Ως τραγική συνέπεια του καταστροφικού σεισμού ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες. Ενώ έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές υποδομές της περιοχής (δρόμοι, σχολεία κλπ) και πάρα πολλές ιδιωτικές περιουσίες και κατοικίες

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

          Ποια κοινοτικά κονδύλια μπορούν να ενεργοποιηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλοποίηση της κοινωνικής ζωής της ευρύτερης περιοχής;»

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content