Βαριές ποινές στα μέλη της συμμορίας που εκβίαζε καταστηματάρχες

Σε καθείρξεις μέχρι 12 ετών καταδικάστηκαν τέσσερις “νονοί” για προστασία καταστημάτων στη Σαλαμίνα, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να μαχαιρώσουν αλλά και να βγάλουν …πιστόλι σε ιδιοκτήτη ταβέρνας, μπροστά στα μάτια προσωπικού και πελατών.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά εκδίκασε την υπόθεση εκβιασμού ιδιοκτήτη ταβέρνας στο νησί τον Ιούνιο του 2019 που οδήγησε στην εξάρθρωση της συμμορίας.
Σύμφωνα με τον καταστηματάρχη, ζητούσαν 50 ευρώ την εβδομάδα για… προστασία.
Ο ιδιοκτήτης παραθαλάσσιας ταβέρνας αντέδρασε μη αντέχοντας τον εκβιασμό.
Τότε ο αρχηγός και δύο …σκληροί της ομάδας των εκβιαστών, πήγαν στην ταβέρνα με άγριες διαθέσεις, ζητώντας επιτακτικά και με απειλητικό τρόπο από τον καταστηματάρχη, να τους δίνει το παραπάνω χρηματικό ποσό.
Κινήθηκαν εναντίον του για να τον χτυπήσουν μέσα στο κατάστημα του.
Ο ιδιοκτήτης αντιστάθηκε και συνεπλάκη μαζί τους.
Ο 40χρονος βασικός κατηγορούμενος ως “νονός”, έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε ελαφρά τον ταβερνιάρη αλλά και πελάτη που είχε σπεύσει σε βοήθεια του.
Τότε άλλοι θαμώνες και το προσωπικό του καταστήματος στράφηκαν εναντίον των “μπράβων” με αποτέλεσμα 35χρονος συγκατηγορούμενος να βγάλει όπλο, πυροβολώντας δυο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.
Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο εναντίον του ιδιοκτήτη και των πελατών, απειλώντας τους πως θα τους πυροβολήσει.

Ακολούθησε επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, φτάνοντας στα ίχνη της συμμορίας των “προστατών” που φέρεται να δραστηριοποιούνταν τα τελευταία χρόνια στη Σαλαμίνα.
Μάλιστα αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών είχαν βρει στην κατοχή εμπλεκόμενου ιδιόχειρο σημείωμα με τα καταστήματα που “προστάτευαν” στο νησί, αλλά και ποσά που εισέπρατταν.
Οι δύο από τους κατηγορούμενους ήταν σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά και εκβιάσεις.

Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά αποκαλύφθηκαν πτυχές της υπόθεσης και έτσι οι δικαστές, με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα της Έδρας Νίκου Ποιμενίδη, έκριναν ένοχους τους έξι κατηγορούμενους.
Ο αρχηγός της συμμορίας και ο ένας από τους συμμετέχοντες στο επεισόδιο με τον καταστηματάρχη, καταδικάστηκαν σε 12 έτη κάθειρξη για έναν εκβιασμό και δύο απόπειρες.
Δύο άλλα μέλη καταδικάστηκαν σε 8 έτη κάθειρξη για απόπειρα εκβίασης και επιμέρους πράξεις όπως της συμμετοχής στη συμμορία και παράνομης οπλοφορίας, ενώ δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 4 και 5 έτη φυλάκιση.
Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση πήραν το δρόμο για την φυλακή, ενώ στους υπόλοιπους δόθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

 

 

 

Newsbreak

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ