Τρελαίνει τον κόσμο ο δυνατός νοτιάς που φυσά από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας

Κυριολεκτικά έχει τρελάνει όλο τον κόσμο ο φοβερός νοτιάς που φυσά στην περιοχή της Κρήτης, από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Το γεγονός αυτό έχει δυσκολέψει πάρα πολύ τις εξόδους που λογάριαζαν οι Ηρακλειώτες αλλά και γενικώς οι Κρητικοί, για να χαρούν την εξοχή και να πετάξουν τον πατροπαράδοτο χαρταετό, κάτι εντελώς αδύνατο αλλά και επικίνδυνο, κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Ας δούμε τι έχει να μας πεί η meteo.gr:

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Καθαρά Δευτέρα 27/02 θα είναι οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και οι ενισχυμένοι κατά τόπους άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, ενώ λασποβροχές θα εκδηλωθούν στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, φαινόμενα που προοδευτικά θα περιοριστούν σημαντικά. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η διασπορά της σκόνης στην ατμόσφαιρα τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας.

Παράλληλα, ενισχυμένοι άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν κυρίως στα πελάγη και στην Κρήτη, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 5 μποφόρ στα Επτάνησα, και στη Θράκη, στα 6-7 μποφόρ σε πολλά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και τα 5-6 μποφόρ στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οι εντάσεις των ανέμων δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται με αποχρώσεις του κίτρινου οι περιοχές στις οποίες περιμένουμε εντάσεις ανέμων πάνω από 3 μποφόρ από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με το χάρτη, δύσκολο θα καταστεί το πέταγμα του χαρταετού λόγω των πολύ ενισχυμένων ανέμων στις περιοχές που καλύπτονται με πορτοκαλί αποχρώσεις και λόγω των χαμηλών εντάσεων των ανέμων στις περιοχές που καλύπτονται με γκρι χρώμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content