Τραυματίστηκαν Αστυνομικοί – Τους πυροβόλησαν Ρομά με καραμπίνα

Στον καταυλισμό των Ρομά στα Μέγαρα οι Ρομά πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν κατά των Αστυνομικών δυνάμεων που μετέβησαν σε αποκατάσταση Τάξης στην περιοχή το βράδυ της Παρασκευής.

Αστυνομικοί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr δέχθηκαν σκάγια από καραμπίνες των Ρομά, ενώ τραυματίας είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής επικεφαλής της διάταξης στην περιοχή που ήταν σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια. Αναφορά για τραυματισμό κι ενός ακόμα Αστυνομικού μέλους της διμοιρίας με τα σκάγια να τον έχουν πλήξει στο λαιμό τα πλευρά και το μηρό. Οι δύο τραυματίες έχουν παραληφθεί και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο .

Από νωρίς οι Ρομά, είχαν αποκλείσει το οδικό δίκτυο στα Μέγαρα και έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα με λάστιχα και κάδους απορριμμάτων. Στο σημείο άμεσα κλήθηκαν και μετέβησαν ΟΠΚΕ, και διμοιρίες ΥΑΤ για να αποκαταστήσουν την Τάξη στην περιοχή και δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες και σε απώθησή τους έγινε περιορισμένη χρήση χημικών .

Οι Ρομά στον καταυλισμό των Μεγάρων από νωρίς ακολούθησαν τους καταυλισμούς της επικράτειας. Όπως υποστηρίζουν, οι Ρομά έχουν στασιάσει και προκαλούν επεισόδια με ρίψεις μολώτοφ και, οδοφράγματα στο οδικό δίκτυο καθώς και επιθέσεις σε πολίτες και Αστυνομικές δυνάμεις . Αποδίδουν τα επεισόδια σε “αντίποινα” στο θάνατο του 18άχρονου ομόφυλού τους, οποίος με δύο συνεργούς του αποπειράθηκαν ληστεία σε βάρος κατοίκου στην Πιπερίτσα Μεσσήνης και δέχθηκαν πυρά εκφοβισμού από κυνηγετικό που κατείχε ο 63άχρονος με αποτέλεσμα να καταλήξει στα τραύματά του ο ένας από τους δράστες. Μετά την απολογία του, ο 63άχρονος κρίθηκε προφυλακιστέος .

Λόγω των σοβαρών επεισοδίων οι οδηγοί αντιμετωπίζουν μεγάλη ταλαιπωρία στο οδικό δίκτυο με κίνηση προς την Κόρινθο λόγω των κινητοποιήσεων των Ρομά στα Μέγαρα και τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού. Ενώ λόγω των επεισοδίων, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μεγάλος αριθμός οχημάτων έχουν εγκλωβιστεί στις παράπλευρες οδούς της περιοχής των Μεγάρων .

 

 

 

nantiareport.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ