Το τελευταίο αντίο στη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Ποιοι πήγαν στην κηδεία
H Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα πέθανε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σε ηλικία 83 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο του πολιτισμού.

Σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η κηδεία της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, με πλήθος κόσμου και ονόματα της πολιτιστικής και πολιτικής ζωής του τόπου να δίνουν το «παρών». Μεταξύ αυτών, πολλές προσωπικότητες από την Κρήτη, η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, πρώην υπουργοί, κ.α.

Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα ήταν διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης. Γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1959-1964) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα στην Κλασική Αρχαιολογία με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και με θέμα: «Προσωκρατική Φιλοσοφία και Τέχνη».

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα ήταν ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών που από το 1992 υπηρέτησε ως Διευθύντια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου. Επίσης, μεταξύ άλλων, διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων της Υπηρεσιακής κυβέρνησης με Πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου την περίοδο 28 Αυγούστου με 23 Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content