Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το Ηράκλειο στον Κυριάκο Μητσοτάκη που κάλεσε τους πάντες σε κινητοποίηση για μια μεγάλη νίκη

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε απόψε το βράδυ ο λαός του Ηρακλείου στον μεγάλο νικητή των εκλογών της 21ης Μαϊου και βέβαιο θριαμβευτή των εκλογών της 25ης Ιουνίου Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πλατεία Αγίου Τίτου και οι γύρω δρόμοι ήταν απόψε κατάμεστοι από ενθουσιώδες πλήθος που επευφήμησε ζωηρά τον άνθρωπο που μέσα σε τέσσερα χρόνια πέτυχε εκτός των άλλων να κάνει μπλέ τους τέσσερις νομούς της Κρήτης αλλά και όλη την Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, στις εκλογές του Μαΐου «ηττήθηκαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα σκοτεινή και διχασμένη, αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και τα παραμύθια που απορρίψαμε».

Για να σημειώσει: «Τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός. Ποτέ ξανά κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει υποστεί τέτοια ήττα. Όλα τους φταίνε εκτός από τους ίδιους».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο ίδιος ανέμενε την διαφορά και πρόσθεσε πως «σε αυτές τις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα ενωμένη και φωτεινή και όχι εκείνοι που την παρουσίαζαν διχασμένη και σκοτεινή».

Μάλιστα, ευχαρίστησε τους πολίτες επειδή έκαναν το Ηράκλειο και ολόκληρη την Κρήτη «γαλάζια».

«Ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ηράκλειο με 13 μονάδες και τον τόπο μου τα Χανιά με 21 μονάδες διαφορά» είπε και πρόσθεσε ότι «είναι σίγουρος ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από εκεί πάνω που βρίσκεται σήμερα θα χαμογελά».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακολούθως στο πρόγραμμα της ΝΔ με το οποίο θα κυβερνήσει την χώρα μετά τις 25 Ιουνίου και επισήμανε τις διαφορές της παράταξής του από τα υπόλοιπα κόμματα.

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ηράκλειο

«Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας. Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ που πετύχατε αυτό που κάποιοι θεωρούσαν αδύνατον, να γίνει το Ηράκλειο γαλάζιο. Σας ευχαριστώ που κάνατε όλη την Κρήτη γαλάζια.

Είναι σήμερα, φίλες και φίλοι, μια ξεχωριστή στιγμή και για μένα προσωπικά. Είχα έρθει να σας μιλήσω πριν από λίγες εβδομάδες, κάνοντας την τελική μας συγκέντρωση εδώ στο Ηράκλειο. Είχα εντυπωσιαστεί από το πλήθος και από το πάθος, από την αγάπη σας, από το χαμόγελό σας.

Αλλά, με το χέρι στην καρδιά, ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ηράκλειο με 13 μονάδες διαφορά; Ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ρέθυμνο με 16 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ; Το Λασίθι με 18 μονάδες; Και τον τόπο μου, την πόλη μου, τα Χανιά, με 21 μονάδες διαφορά.

Για τους πολλούς παλιούς φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είμαι σίγουρος ότι, από εκεί πάνω όπου βρίσκεται, σήμερα θα χαμογελά.

Στείλαμε λοιπόν, φίλες και φίλοι, και από εδώ την Κρήτη ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ένα μήνυμα συνέχειας, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της σταθερότητας και στον δρόμο της προκοπής.


Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί κάποιους να τους αιφνιδίασε, επειδή όμως εγώ είχα γυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα, έβλεπα στα μάτια των ανθρώπων την εμπιστοσύνη τους και τη στήριξή τους σε μία κυβέρνηση, η οποία πέρασε διά πυρός και σιδήρου, κράτησε όμως τη χώρα όρθια και την πατρίδα μας ασφαλή.

Έβλεπα στα μάτια των πολιτών ότι ήθελαν, αναζητούσαν μια διαφορετική πολιτική, μακριά από τις τοξικότητες, τις χυδαιότητες, τους διχασμούς του παρελθόντος.

Σε αυτές τις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα φωτεινή και ενωμένη και ηττήθηκαν αυτοί που τη βλέπουν σκοτεινή και διχασμένη. Νίκησαν αυτοί που σας μίλησαν τη γλώσσα της αλήθειας, αυτοί που δεν κρύφτηκαν στις δυσκολίες, αυτοί που σας μίλησαν τεκμηριωμένα, αυτοί που παρουσίασαν ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για την επόμενη μέρα της χώρας.

Και ηττήθηκαν αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και στα παραμύθια, τα οποία δοκιμάσαμε, τα απορρίψαμε και τα ξαναπορρίψαμε. Και τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός.

Ποτέ κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει υποστεί τέτοια ήττα, όπως αυτή που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και τώρα, μετά τις εκλογές, δεν έμαθαν τίποτα απολύτως. Τους φταίνε τα συστημικά μέσα που, λέει, «διαστρέβλωσαν τις απόψεις τους». Λες και δεν ακούσαμε καλά τι μας είπε ο κ. Κατρούγκαλος, για το πώς θέλει να τσακίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όλα τους φταίνε εκτός από τους ίδιους. Ο ίδιος τους ο εαυτός ήταν το πρόβλημα. Δεν άλλαξαν, δεν ξέχασαν τίποτα, δεν έμαθαν τίποτα.

Εμείς τους αφήνουμε, λοιπόν, στο παρελθόν στο οποίο ανήκουν. Και χαιρόμαστε που σε αυτές τις εκλογές όλες οι περιοχές της χώρας ψήφισαν -με μία μικρή εξαίρεση- υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό το οποίο φωνάζαμε, ότι «όλη η Ελλάδα είναι μπλε», έγινε όλη η Ελλάδα μπλε. Και θα παραμείνει μπλε και γαλάζια, σαν το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όλη η Κρήτη είναι μπλε.

Φίλες και φίλοι, το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο ένα γεωγραφικό αποτέλεσμα. Η Νέα Δημοκρατία, πέτυχε εντυπωσιακά ποσοστά στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας. Η Νέα Δημοκρατία -παρά τα όσα έλεγαν διάφοροι- ήταν πρώτη και στη νεολαία μας. Πρώτη δύναμη στους νέους μας, στα νέα παιδιά, στους 17αρηδες και στους 18αρηδες που ψήφισαν για πρώτη φορά

Και ξέρετε γιατί ήμασταν πρώτοι; Διότι οι νέες και οι νέοι γνωρίζουν ότι δεν είναι απλά «καύσιμη ύλη» στον λαϊκισμό κάποιων. Τα νέα παιδιά τι ζητούν από μας; Ζητούν καλή εκπαίδευση, καλά δημόσια πανεπιστήμια, καλές δουλειές την επόμενη μέρα και όλα αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί μόνο η δική μας παράταξη, η Νέα Δημοκρατία.

Έστρεψαν, λοιπόν, το βλέμμα τους επάνω μας, επιβράβευσαν τη σοβαρότητα. Επιβράβευσαν έναν πολιτικό λόγο δομημένο και έκλεισαν την πόρτα σε αυτούς οι οποίοι δεν είχαν άλλη πρόθεση παρά μόνο να τους γυρίσουν στο παρελθόν.

Όμως, φίλες και φίλοι, προσέξτε: 21 Μαΐου πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, αλλά η νίκη αυτή είναι ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου. Τότε θα έχει τελειώσει η δουλειά μας. Όταν είχα έρθει και σας είχα μιλήσει στο Ηράκλειο, πριν από λίγες εβδομάδες, σας είχα προειδοποιήσει για την «βόμβα» της απλής αναλογικής. Τώρα αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς εννοούσα.

Εάν στις εκλογές της 21ης Μαΐου ίσχυε ο εκλογικός νόμος της ενισχυμένης αναλογικής -αυτός, δηλαδή, με τον οποίο έχουμε κάνει τις περισσότερες εκλογές στη Μεταπολίτευση- σήμερα ήδη θα είχαμε κυβέρνηση ισχυρή, με απόλυτη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας.


Αυτό, λοιπόν, το οποίο κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να το πετύχουμε, επειδή έπαιξαν με τον εκλογικό νόμο, θα το πετύχουμε στις 25 Ιουνίου, για μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας.

Και γι’ αυτό, φίλες και φίλοι, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κανέναν εφησυχασμό. Ξέρετε πολύ καλά ότι στην επόμενη Βουλή ενδεχομένως να έχουμε περισσότερα από πέντε κόμματα. Όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στην Βουλή, τόσο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας, τόσο πιο απαραίτητο είναι όχι απλά να φτάσουμε το ποσοστό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές αλλά να το ξεπεράσουμε.

Και αυτός είναι ο στόχος που θέτουμε όλοι μαζί. Όχι μόνο να έρθουν να μας ψηφίσουν όσες και όσοι ήρθαν σε αυτή την κάλπη αλλά και ενδεχομένως οι καινούργιοι που μας εμπιστεύθηκαν στην κάλπη να καταλάβουν να αντιληφθούν ότι σήμερα ουσιαστικά στη χώρα δεν υπάρχει άλλη πρόταση επί της ουσίας.

Μόνο η Νέα Δημοκρατία όχι απλά έχει σχέδιο αλλά έχει και τη βούληση και τη θέληση να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Διότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό το οποίο λαμβάνουμε, τόσο μεγαλύτερο το βάρος στους ώμους μας. Η ευθύνη είναι βαριά όταν ο ελληνικός λαός σε εμπιστεύεται με ένα τέτοιο μεγάλο ποσοστό. Όλοι οι άλλοι κρύβονται. Ο κ. Ανδρουλάκης μας είπε ότι «και 149 βουλευτές να έχει η Νέα Δημοκρατία, εμένα δεν με ενδιαφέρει να κυβερνήσω, με ενδιαφέρει να μείνω στην αντιπολίτευση».

Του λέω, πολύ καλά κάνεις. Μείνε στην αντιπολίτευση λοιπόν, να τσακώνεσαι μαζί με τον Τσίπρα, για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης και άσε μας εμάς να κάνουμε τη δουλειά.

Γιατί στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση. Για κυβέρνηση ψηφίζουμε. Σε κάθε εκλογή ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Θέλω λοιπόν να ζητήσω από όλα μας τα στελέχη, από τους εκλεγμένους βουλευτές, αλλά και απ’ όλους τους καταπληκτικούς υποψηφίους μας, αυτή τη φορά απαλλαγμένοι από το άγχος το σταυρού, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για έναν στόχο: 25 Ιουνίου η χώρα να έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιο απαραίτητη σήμερα παρά ποτέ.

Γι’ αυτό και δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός. Θέλω να τονίσω ότι εδώ δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου το σκορ του πρώτου αγώνα μετράει στη ρεβάνς. Το σκορ του πρώτου αγώνα μας δίνει χαρά και ικανοποίηση, αλλά δεν μετράει στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή και πρέπει οι κάλπες, οι οποίες θα είναι άδειες εκείνο το πρωί, το βράδυ να γεμίσουν με πολλά εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Θα τον πετύχουμε το στόχο μας. Θα τον πετύχουμε γιατί τώρα, ναι, έχουμε τον αέρα στα πανιά μας. Ξέρουμε ότι είμαστε νικητές, αλλά νικητές, όχι αλαζόνες. Προσέξτε: όχι αλαζόνες. Όπως σας είπα, αν ένα αίσθημα πρέπει να μας γεμίζει σήμερα είναι η ευθύνη της διακυβέρνησης σε δύσκολες συνθήκες. Και αν επιμένω, φίλες και φίλοι, για την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα, είναι ακριβώς επειδή ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.


Βλέπετε ότι οι απειλές καραδοκούν από το πουθενά. Τις τελευταίες δύο μέρες για πρώτη φορά δεχθήκαμε κυβερνοεπίθεση ως χώρα, τέτοιας έκτασης η οποία μας προβλημάτισε για τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων.

Και στο παρελθόν είχαμε δεχθεί κυβερνοεπιθέσεις, τις είχαμε αποκρούσει. Είναι μία μόνο ένδειξη, όμως, του πόσο δύσκολος είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε και το πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχει ένα σταθερό και στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content