Θ. Φωτίου: Οι υποκλοπές βγήκαν γιατί δεν έμειναν ευχαριστημένοι οι επιχειρηματίες από το Ταμείο Ανάκαμψης

Στη διαπίστωση πως η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στην κατανομή των 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, και για τον λόγο αυτόν βγήκε στην επιφάνεια η υπόθεση των υποκλοπών, προχώρησε στη Βουλή η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ευρωπαϊκής οδηγίας, η κυρία Φωτίου πήρε τον λόγο και είπε: «Διασπαθίσατε σε “ημέτερους” το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ».

«Μας είπατε, κυρία Φωτίου, πως επιχειρηματίες που δεν είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που μοιράσαμε τα χρήματα βγάζουν τα θέματα για τις παρακολουθήσεις. Μόλις ακυρώσατε την προπαγάνδα ότι εμείς δίνουμε χρήματα σε μεγάλους επιχειρηματίες. Μας είπατε ότι δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί εμείς δίνουμε τα χρήματα στον κόσμο – και καλά κάνουμε. Διά στόματος βουλευτού και πρώην υπουργού ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν και τα δύο θέματα: και των υποκλοπών και των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Μοιράσαμε τα χρήματα όχι όπως θέλουν οι επιχειρηματίες, γι’ αυτό και μας χτυπούν. Έχετε δίκιο. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες τους», απάντησε με νόημα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Τη «βόμβα» Φωτίου σχολίασε λίγο αργότερα, σε ανάρτησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης: «Η ⁦@TheanoFotiou⁩ στην Βουλή πριν λίγο ευθέως είπε ότι οι επιχειρηματίες που δεν είναι ευχαριστημένοι από την Κυβέρνηση ως προς τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης βγάζουν τις υποκλοπές για να ρίξουν την Κυβέρνηση! Τα σχόλια δικά σας….», έγραψε αρχικά, και πρόσθεσε:

«Και η αντίδρασή μου στην Βουλή μετά την αποκάλυψη της ⁦@TheanoFotiou⁩ ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες πάνε να μας ρίξουν διότι δεν είναι ευχαριστημένοι για τα χρήματα! Την Ευχαριστώ πολύ για την ομολογία της».

 

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content