Τεράστια οικονομική επίπτωση του lockdown σε εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητισμό

Έντονος είναι ο προβληματισμός των πολιτών για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Όλοι αναγνωρίζουν πως για την κυβέρνηση δεν υπήρχε άλλη λύση, αφού οι επιδημιολόγοι κρούουν εδώ και εβδομάδες τον κώδωνα του κινδύνου. Όμως, με τα νέα μέτρα, δημιουργείται ακόμη πιο ασφυκτικό κλίμα στην αγορά και οι επιπτώσεις θα είναι αλυσσιδωτές για την οικονομία.

Ιδιαίτερα προβληματίζονται οι κλάδοι που θα πληγούν ακόμα περισσότερο από τα μέτρα αυτά. Εστίαση, ψυχαγωγία και αθλητισμός, διέρχονται ήδη δύσκολες μέρες και τώρα φοβούνται ότι θα δεχθούν το τελειωτικό πλήγμα.

Τί δηλώνει ο Κων. Μίχαλος

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που θα πληγούν από την επιβολή των νέων περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχαλος ανέφερε:

«Η απόφαση για lockdown στις επιχειρήσεις εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία, όχι μόνο στους συγκεκριμένους κλάδους, αλλά στο σύνολο της εθνικής μας οικονομίας, καθώς θα πληγεί σχεδόν το σύνολο της ελληνικής αγοράς.»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ προσέθεσε ότι:

«Για παράδειγμα από το λουκέτο στην εστίαση και την ψυχαγωγία θα πληγούν και οι βιομηχανικές μονάδες τροφίμων και ποτών που θα χάσουν τους πελάτες τους -τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας- ,όπως και πολλές άλλες παραγωγικές μονάδες που προμηθεύουν με διάφορα είδη τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν λόγω της πανδημίας.»

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος υπογράμμισε:

«Οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζόμενων με στόχο την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών από τα νέα μέτρα για την πανδημία, που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, είναι ότι λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει για να μην οδηγηθεί η ελληνική αγορά στον πλήρη αφανισμό και οι εργαζόμενοι στην πλήρη φτωχοποίηση και στην μακροχρόνια ανεργία. Τα μέτρα αυτά είναι μια ασπιρίνη για τις επιπτώσεις στην οικονομία της πανδημίας.»

Το σχόλιό του κατέληξε ως εξής:

«Το πρόβλημα της πανδημίας πρέπει να αντιμετωπισθεί με μια πολυδιάστατη πολιτική, που θα στοχεύει πρωτίστως στην ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και λιγότερο θα επιβάλει μέτρα που πλήττουν την αγορά και τους εργαζομένους και τελικά θα οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.»

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ