Τέλη κυκλοφορίας: Τι αλλάζει, τι μένει ίδιο και πότε θα αναρτηθούν

Το Νοέμβριο αναμένεται να αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια ποσά με πέρυσι.

Ωστόσο, μεγάλη αναμένεται να είναι η αλλαγή που θα ισχύσει για όσα οχήματα ταξινομηθούν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρότυπο μέτρησης εκπομπών CO2 το λεγόμενο WLTP.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να αυξήσει κατά 20% τα όρια των εκπομπών CO2, όπου και αλλάζουν οι συντελεστές χρέωσης, οπότε οι καταναλωτές να μην επιβαρυνθούν από τις νέες αυξημένες εκπομπές CO2 των οχημάτων. Ωστόσο υπάρχει και ακόμη μία πρόταση, σύμφωνα με την οποία θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα ρυπογόνα μοντέλα.

Όπως και κάθε χρόνο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 έως τα τέλη Δεκεμβρίου είτε μετρητοίς είτε χρησιμοποιώντας κάποια πιστωτική κάρτα που επιτρέπει την εξόφλησή τους από 9 έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Aναλόγως τύπου και έτους ταξινόμησης

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας έως 31/10/2010 θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης. Από την άλλη, οι κάτοχοι οχημάτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με τις εκπομπές CO2.

 

 

 

 

Newsauto.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ