Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσαν λουλούδια στο γλυπτό του Δρομέα

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, όμως στο στοχαστρό τους δεν βρέθηκαν μόνο οι Τσίπρας και Πολάκης.

Ειδική μεταχείριση επεφύλαξαν και στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και στην ιδέα της, έστω κι αν μετά την διέψευσε, να μεταφερθεί στα Σκόπια, το εμβληματικό για την Αθήνα γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου, ο Δρομέας.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία είχε σαν αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή και με το οποίο μετατάσσονται στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορείς-στους 2.300 συνολικά- που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες. Οταν όμως έφθασαν μπροστά από τον Δρομέα, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πήρε την ντουντούκα και άρχισε να καταφέρεται εναντίον της υπουργού Πολιτισμού, λέγοντας οτι τα μνημεία και τα εθνικά σύμβολα δεν είναι για ξεπούλημα. Αμέσως μετά πήρε μπουκέτα με λουλούδια που κρατούσαν συνάδελφοί του και τα απίθωσε στο βάθρο του μνημείου, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο Χίλτον.

Πηγή:iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ