Στην Ελλάδα τα οστά επτά αγνοούμενων ηρώων που έπεσαν στην εισβολή της Κύπρου

Με ειδικά ναυλωμένο C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέφθασαν σήμερα στη χώρα μας τα οστά επτά Ελλήνων ηρώων που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο και έκτοτε παρέμεναν αγνοούμενοι.

Τα λείψανα των επτά αγνοούμενων ηρώων αναχώρησαν το μεσημέρι με C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από το παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας στην Κύπρο, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσής τους, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Φλώρος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ και οι συγγενείς των ηρώων που ταξίδεψαν στην Κύπρο για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Είχε προηγηθεί τρισάγιο στη μνήμη των επτά ηρώων και στη συνέχεια τα φέρετρα με τα οστά τους, μεταφέρθηκαν από τέσσερα μέλη της ΕΛΔΥΚ μέχρι το αεροσκάφος, το οποίο, κατόπιν, κατευθύνθηκε προς την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι. Ο Κύπριος Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου επέδωσε στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τα οστά λέγοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι έχουν θυσιαστεί για την κυπριακή ελευθερία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Κυπρίων εκ μέρους της Κυπριακής Πολιτείας».

Από την πλευρά του, ο Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «για 47 χρόνια η φιλόξενη κυπριακή γη αγκάλιασε τους ήρωες μας. Σήμερα παίρνουν το δρόμο της επιστροφής και είναι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για μένα, να συνοδεύω μαζί με τον Αρχηγό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τους συγγενείς, τους ήρωες μας πίσω στην πατρίδα». «Μέσα από την καρδιά μου απευθύνω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Κυπριακή Δημοκρατία για όλα όσα κάνει και για όλα όσα θα πορευτούμε μαζί και θα κάνουμε, ώστε να μπορέσουν να επιστραφούν πίσω στις οικογένειες τους όλοι οι αγνοούμενοι ήρωες μας στις μάχες που έδωσαν και στις θυσίες που έκαναν», πρόσθεσε.

  • Παρακολουθήστε πλάνα από την επίσημη τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο:

 

 

Newsbreak.gr

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content