Στη Ρόδο το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Κρεμαστινό

To τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Κρεμαστινό που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό είπαν το απόγευμα του Σαββάτου συγγενείς και φίλοι του θανόντος στη Ρόδο.

Ο πρώην υπουργός και διακεκριμένος επιστήμονας της ιατρικής Δημήτρης Κρεμαστινός, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον φονικό ιό.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Δημήτρη Κρεμαστινό εψάλη στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού, στην ιδιαίτερη πατρίδα του επιστήμονα και πολιτικού στη Ρόδο, ενώ η ταφή έγινε στο νεκροταφείο του νησιού.

Η σορός του ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα και στο χρονικό αυτό διάστημα, είχαν την ευκαιρία εκατοντάδες Ροδίτες (η είσοδος στον ιερό ναό επιτρέπονταν σε μικρές ομάδες) να πουν με τον δικό τους τρόπο το «στερνό» αντίο.

“Αθάνατος” φώναξε ο κόσμος που περίμενε έξω από τον Ευαγγελισμό μόλις έφθασε η σορός του Δημήτρη Κρεμαστινού ξεσπώντας σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Μετά το πέρας της τελετής διαβάστηκε μήνυμα του πατριάρχη Βαρθολομαίου από τον μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο, και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φ.Γεννηματά ενώ επικήδειο εκφώνησε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ