Στη Λήμνο και τον Άη Στράτη για τα Θεοφάνεια ο Πρωθυπουργός
Επισκέψεις με ιδιαίτερο συμβολισμό πραγματοποιούν σήμερα ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων, που θα γίνει σε κάθε γωνιά της χώρας με την τήρηση συγκεκριμένων υγειονομικών κανόνων λόγω της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την εορτή των Θεοφανείων επέλεξε τον Άγιο Ευστράτιο και τη Λήμνο.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού θα είναι ο Άη Στράτης όπου θα παρευρεθεί για εκκλησιασμό και στη συνέχεια για την τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του νησιού. Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τους κατοίκους του νησιού ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει και δύο επισκέψεις με ιδιαίτερο συμβολισμό: στο Μουσείο της Δημοκρατίας και στη Μαράσλειο Σχολή.
Ο Πρωθυπουργός νωρίς το μεσημέρι αναμένεται στη Λήμνο όπου θα τον υποδεχτεί ο δήμαρχος του νησιού και στη συνέχεια θα συναντήσει τους νησιώτες. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λήμνου προκειμένου να συζητήσει με τους επαγγελματίες ενώ στη συνέχεια αναμένεται να βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.
Να σημειωθεί ότι το Μουσείο Δημοκρατίας είναι το πρώτο δημόσιο ελληνικό μουσείο για μια κρίσιμη, από πολιτική και κοινωνική άποψη, περίοδο της νεότερης ιστορίας, σε ένα νησί του ‘Αη-Στράτη, που ήταν για ένα μεγάλο διάστημα – από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 έως και το 1943 και από το 1948 έως το 1963 – τόπος υποδοχής πολιτικών εξορίστων. Η δε Μαράσλειος Σχολή, η οποία λειτούργησε ως δημοτικό σχολείο μέχρι το 1968, χτίστηκε την περίοδο 1906-1909 με δαπάνη της παροικίας των Αγιοστρατιτών στην Αίγυπτο.

 

Στη Λήμνο και ο Ν. Ανδρουλάκης

Στη Λήμνο βρίσκεται σήμερα το πρωί -για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Στο νησί μετέβη χθες το απόγευμα, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτριο Μαρινάκη, τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο, τον Έπαρχο κ. Άγγελο Βλατά Λαμπρινό- αργότερα είχε συνάντηση- ανταλλαγή απόψεων στη Λήμνο με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης θα αναχωρήσει από το νησί για την Αθήνα νωρίς το μεσημέρι, δηλαδή πριν την άφιξη του πρωθυπουργού στη Λήμνο.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ