Ένας νεκρός, μια αγνοούμενη και πολλά σοβαρά προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές στις βόρειες περιοχές του νομού Ηρακλείου αλλά και σε όλη την Κρήτη


Σοβαρά προβλήματα δημιουργούν σε διάφορες, παραθαλάσσιες κυρίως, περιοχές του νομού Ηρακλείου, αλλά και σε όλη την Κρήτη, οι καταρρακτωδεις βροχές που πέφτουν από το πρωί του Σαββάτου στο νησί μας.

Δυστυχώς, λόγω της κακοκαιρίας έχασε τη ζωή του ένας οδηγός αυτοκινήτου στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, το όχημά του παρασύρθηκε από τα νερά και προσέκρουσε σε τοιχίο αντιπλημμυρικών έργων.

Ο άτυχος Κώστας Βεργάκης που βρήκε τραγικό θάνατο από τα ορμητικά νερά

Ο άτυχος άνθρωπος δεν μπόρεσε να εξέλθει από το όχημά του, όπου τον βρήκε ο θάνατος. Πρόκειται για Ηρακλειώτη φωτογράφο Κώστα Βεργάκη, 50 ετών, πατέρα δύο παιδιών.

Στο ίδιο όχημα υπήρχε μια  συνεπιβάτιδα, η οποία αγνοείται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν καθαρίστρια και μετέβαινε μαζί με τον άτυχο άνδρα, στο σπίτι του στην Αγία Πελαγία για να το καθαρίσουν.

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην Αγία Πελαγία, όπου τα φουσκωμένα νερά έγιναν χείμαρροι που παρέσυραν αυτοκίνητα προς τη θάλασσα και πλημμύρισαν πολλά καταστήματα, σπίτια και τουριστικά καταλύματα.

Παρόμοια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην περιοχή της Λυγαριάς, στον οικισμό του Μαδέ και στο Παλιόκαστρο, ενώ σε πολλά σημεία τα νερά έκαναν απροσπέλαστη την εθνική οδό από την διακλάδωση της Λυγαριάς μέχρι και το Φόδελε και έγινε άκρως επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

Προβλήματα όμως υπάρχουν και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, όπως στον Μασταμπά, στο κέντρο του Ηρακλείου  και στην Αλικαρνασσό στην οδό Ηροδότου, όπου πλημμύρισαν οι δρόμοι και αρκετά ισόγεια και υπόγεια κτίρια, ενώ στην οδό Μάρκου Καραναστάση έπεσε ένα δένδρο χωρίς ευτυχώς να κτυπήσει κανείς.

Στα Xανιά “πνίγηκε” ο Σταυρός Ακρωτηρίου

Η καταρρακτώδης βροχή το πρωί του Σαββάτου άφησε έντονα το στίγμα της σε περιοχές του Ακρωτηρίου στα Χανιά και ειδικά στον Σταυρό. Κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους.

Ο Σταυρός Ακρωτηρίου αντιμετώπισε ουσιαστικά το μεγαλύτερο πρόβλημα από την έντονη βροχόπτωση τις πρώτες πρωινές ώρες στα Χανιά. Στην κυριολεξία πλημμύρισαν δρόμοι σε πολλά σημεία στον Σταυρό και περισσότερο στην περιοχή που βρίσκεται μια παιδική κατασκήνωση.

Πολλοί κάτοικοι του Σταυρού έχουν στην κυριολεξία εγκλωβιστεί στα σπίτια τους και δεν είναι δυνατόν να μετακινηθούν.

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content