Σήμερα η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμοού για το εμβόλιο AstraΖeneca

Γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, για το εμβόλιο της AstraZeneca, αναμένεται σήμερα, καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) μετέθεσε την απόφαση στις χώρες μέλη της ΕΕ για την χορήγηση του εμβολίου.

Ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος σε ορισμένους ενήλικες που έλαβαν το εμβόλιο αυτό, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων του.

Η απόφαση αυτή ωστόσο έφερε διχογνωμία στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς οι χώρες προσέγγισαν διαφορετικά το πόρισμα της ΕΜΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην διάσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ δεν υπήρξε κοινή γραμμή για το πώς θα κινηθούν οι χώρες μετά την είδηση αυτή. ΠΟΥ και ΕΜΑ τονίζουν ωστόσο πως τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από το ρίσκο που έχει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, στη σημερινή συνεδρίαση  της  Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία παρακολουθεί όλα τα επιστημονικά δεδομένα, δεν αναμένονται  σπουδαίες αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα  της χώρας.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ