Σε τρεις ζώνες χωρίζεται η Ελλάδα

Σε τρεις επιδημιολογικές ζώνες χωρίζεται πλέον η Ελλάδα, καθώς μετά την κόκκινη και την κίτρινη, προστέθηκε η γκρι που αφορά στα τοπικά lockdown. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια των δηλώσεων του κατά τις οποίες γνωστοποίησε ότι από το πρωί της Τρίτης η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν σε καθεστώς καραντίνας.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι η Μαγνησία περνάει στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης (κόκκινο) λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

 

Οι τρεις ζώνες:

  • Η ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι Νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»
  • Η ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον
  • Η ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

«Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο κόκκινο. Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα», είπε ο κ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι 47 περιοχές είναι στο επίπεδο επιτήρησης (κίτρινο) και 27 βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

se-treis-zones-chorizetai-i-ellada0

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ