Ρόδου Κύριλλος: ”Στην ένταση με την Τουρκία να είμαστε ενωμένοι”

“Αυτή την περίοδο που υπάρχει μεγάλη ένταση με την Τουρκία πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να προχωρούμε ως λαός”- αυτό υπογράμμισε χθες στο “Notos News” και την “Απογευματινή Ενημέρωση” ο ηρακλειώτικης καταγωγής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

“Η ενότητα είναι εκείνο το στοιχείο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Όχι ενότητα εξωτερική επιδερμική, αλλά ενότητα φρονήματος”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ρόδου.

Σε ερώτηση αν η γειτονική χώρα Τουρκία θα τραβήξει την κατάσταση στα άκρα, ο Μητροπολίτης Ρόδου τόνισε:

“Δεν είμαι ειδήμων και γνώστης των γεωπολιτικών. Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη. Προσεύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και να ισχύσουν οι κανόνες καλής γειτονίας που πρέπει να έχουν δύο χώρες που επί τη βάση διεθνών συνθηκών έχουν ξεκαθαρίσει τα σύνορά τους εδώ και πολλά χρόνια”.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Κογεράκης), γεννήθηκε στην Κουμάσα Μονοφατσίου Ηρακλείου (Δήμου Γόρτυνας) στις 2 Ιουλίου 1964.
Τις εγκύκλιες σπουδές του περάτωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον κλάδο της Λειτουργικής.
Με υποτροφία του ιδρύματος PRO ORIENTE σπούδασε Καθολική Θεολογία, στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Graz της Αυστρίας (Karlsuniversitat).
Μοναχός εκάρη στην παλαίφατο και ιστορική Μονή της Αγκαράθου (17-2-1991) από τον τότε Ηγούμενο Γεννάδιο Σταυρουλάκη. Από τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Τιμόθεο χειροτονήθηκε Διάκονος την 23η Φεβρουαρίου 1991 και Πρεσβύτερος την 16η Αυγούστου 1995. Την ίδια ημέρα ελαβε το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτη.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ