Προβλήματα από τον «Διομήδη» σε όλη την Ελλάδα
Αρκετά προβλήματα που άφησε πίσω του ο “Διομήδης”, η τελευταία μεγάλη κακοκαιρία, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας αλλά και στην Κρήτη, όπου από νωρίς χθες το μεσημέρι εκδηλώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις.

Πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, ενώ η κακοκαιρία οδήγησε και σε πολλές διακοπές ρεύματος, όπως στη Σαμοθράκη λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού.

Στην Καρδίτσα έγινε προληπτική εκκένωση οικισμού Ρομά, στην περιοχή Μαύρικα, για λόγους ασφαλείας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε στάδιο, ενώ σφοδρό ήταν το χτύπημα του «Διομήδη» και στην Υπέρεια Φαρσάλων, μεγάλο τμήμα της οποίας πλημμύρισε, με αποτέλεσμα περίπου 250 κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις κοινότητες Ψαθοχώρας και Κοσκινάς του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλέντζη. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά.

Η κακοκαιρία οδήγησε και σε πολλές διακοπές ρεύματος, όπως στη Σαμοθράκη λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού. Χωρίς ρεύμα έμειναν για ώρες χθες και πολλές περιοχές της Χαλκιδικής, όπως ο Δήμος Αριστοτέλη, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν πτώσεις δένδρων. Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στη βόρεια Εύβοια, με αποτέλεσμα σημεία του οδικού δικτύου να κλείσουν. Σε πολλές περιοχές τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για λόγους ασφαλείας.

kakokairia-provlimata-afinei-piso-toy-o-diomidis0
Πληµµύρες σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στον Παλαµά Καρδίτσας 

Στο μεταξύ, προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που έφθασαν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ. Εως αργά χθες από το λιμάνι του Πειραιά σε ισχύ ήταν απαγόρευση απόπλου για Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνταν μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Κλειστή ήταν η γραμμή Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ σε ισχύ ήταν απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστές παραμένουν, επίσης, οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Καβάλα – Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Την ίδια στιγμή, ανοιχτοί θα παραμείνουν μέχρι και το Σάββατο οι θερμαινόμενοι χώροι διαφόρων φορέων και δομών, για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

 

 

ΚαθημερινήΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content