Πράσινο φως στην Ελλάδα για τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson

Προχώρησαν οι διαδικασίες στην Ελλάδα για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που είναι κατά του κορονοϊού, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» για τη χορήγησή του σε όλους τους πολίτες από 18 ετών και άνω στη χώρα μας, έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα Μεγάλη Τρίτη (27/4) αποφασίζοντας ότι το εν λόγω εμβόλιο που θα χορηγείται στην Ελλάδα από 5 Μαΐου μπορεί να γίνεται σε άτομα από 18 ετών και άνω.

Παράλληλα η Επιτροπή επικαιροποίησε τη σύσταση για τις εγκυμονούσες, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να προτιμούν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Ωστόσο δεν υπήρξε σύσταση για όσες γυναίκες επιθυμούν να τεκνοποιήσουν παρά τη συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα σε μέλη της επιτροπής.

Από χθες, ήδη, έχει ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού των 30-39 ετών, στους οποίους χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη θα μπορούν και οι 40-44 ετών να εγγραφούν και να πάρουν σειρά για εμβολιασμό. Από το Μεγάλο Σάββατο θα μπορούν να κάνουν το ίδιο και όσοι είναι από 45-49 χρονών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ