“Πονηρές” οδηγίες: Μάθετε πώς να σπάσετε όλα τα αυγά των άλλων!

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες μια ευχάριστη και διασκεδαστική μάχη λαμβάνει χώρα στο πασχαλινό τραπέζι. Τα κόκκινα αυγά ρίχνονται στη μάχη και νικητής είναι εκείνος που θα καταφέρει να κρατήσει το τσόφλι του δικού του ανέπαφο.

Εδώ και δύο ημέρες, ένα βίντεο με θέμα το τσούγκρισμα των αυγών από την εκπομπή της ΕΡΤ «Όμικρον 3» έγινε viral στα social media. Σε αυτό, η επιστημονική συνεργάτη του τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών Τίνας Νάντζου, εξήγησε με επιστημονικούς όρους, τα μυστικά πίσω από την επιλογή, αλλά και το σωστό τσούγκρισμα, ώστε να μείνει κανείς ο τελευταίος που θα κρατά ένα γερό αυγό.

Μικρά, καλοβρασμένα αυγά και… προσεγμένο χτύπημα

«Τα δομικά υλικά, το τσόφλι είναι δομικό υλικό, έχουν μεγάλη αντοχή στη θλίψη και θέλουμε οι δυνάμεις να πάνε στο κέλυφος συμμετρικά, όπως στα παλιά γιοφύρια. Έτσι όταν χτυπάμε δύο αυγά, αν χτυπήσουμε ακριβώς στην κορυφή το αυγό μας θα αντέξει τη σύγκρουση» εξήγησε η κα. Νάντζου.

Όπως είπε επίσης διαλέγουμε πάντα το πιο μικρό και καλοβρασμένο αυγό, που είναι πιο ανθεκτικό, είπε η κα. Νάντζου και χτυπάμε πάντα στην κορυφή του αυγού μας για να αντέξει το κέλυφος. «Έχουν γίνει πειράματα γι’ αυτό δεν σας τα λέω έτσι» σημείωσε η επιστημονικής συνεργάτης του ΕΚΠΑ.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ