Πλεύρης: Επέκταση των κυρώσεων και στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

Στους 6.412 ανέρχονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του ΕΣΥ που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα, κατά την πρώτη του τοποθέτηση στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου ως υπουργός Υγείας υπογράμμισε τον σεβασμό της κυβέρνησης προς το σύνολο των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς και την προσωπική του δέσμευση για συνεργασία και τακτικές ενημερώσεις με τα συνδικαλιστικά όργανα των υγειονομικών.

Ωστόσο, τόνισε ότι μεταξύ προάσπισης της δημόσιας Υγείας και της προσωπικής επιλογής η κυβέρνηση επιλέγει σταθερά την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών ως κεντρική προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε πως θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα επέκταση των περιοριστικών μέτρων και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς.

«Θα φέρουμε στο επόμενο διάστημα ρύθμιση για τις συνέπειες και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Όσοι ιατροί δεν εμβολιάζονται δεν θα μπορούν να είναι στο ΕΣΥ και δεν θα μπορούν να κάνουν πράξη στις ιδιωτικές κλινικές. Αν εμβολιαστούν θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν αμέσως».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσανατολίζεται στην επιβολή επιπρόσθετων ποινών για περιπτώσεις ανεμβολίαστων ιδιωτών ιατρών που ενώ είναι σε αναστολή εργασίας εξακολουθούν να εργάζονται ή κάνουν πράξεις σε πρωτοβάθμιες ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά ιατρεία κ.ά.

Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα να υποστηρίξουν το μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών υπογραμμίζοντας πως το 90% των ασθενών στις ΜΕΘ προέρχονται από το 40% του ανεμβολίαστου πληθυσμού.

Πάντως, ο ίδιος υπογράμμισε την διγλωσσία με την οποία επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο κρίσιμο ζήτημα σχολιάζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζεται για το ζήτημα των εμβολίων από τον κ. Παύλο Πολάκη ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν εμβολιάζεται.

 

 

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content