Παροπλισμένο στην Αττάλεια το ”Kemal Reis”, με ρήγμα τριών μέτρων

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα το Ορούτς Ρέις πέρασε για τρίτη φορά την τελευταία εβδομάδα τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κινούμενο με ταχύτητα σταθερή 4,5 κόμβων.

 

Την ίδια στιγμή, μπορεί η γείτονα Τουρκία να δημοσιεύει εικόνες από την φρεγάτα «KEMAL REIS» δίπλα στο σεισμογραφικό «BARBAROS» αλλά τα στίγματα στα ραντάρ άλλα δείχνουν, μεταδίδει η ιστοσελίδα Hellas Journal του Μιχάλη Ιγνατίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας, το πρωί της Κυριακής η «λαβωμένη» με ρήγμα τριών μέτρων ΜΕΚΟ του Τουρκικού στόλου εντοπίζονταν κάπου στ’ ανοιχτά της Αττάλειας και παρέμενε εκεί μακριά από τυχόν αδιάκριτα βλέμματα.

Στόχος των Τούρκων είναι κάποια στιγμή που θα την θεωρήσουν κατάλληλη η φρεγάτα να καταπλεύσει και να επισκευαστεί το ταχύτερο δυνατό σε νότιο ναύσταθμο και μακριά από τον κόσμο.

Πάντως η προσπάθεια που κάνει το Τουρκικό Επιτελείο να εμφανίσει την «KEMAL REIS» ως ένα πλοίο που δεν έχει υποστεί το παραμικρό, αποσκοπεί στο να λειτουργήσει εμψυχωτικά προς το επίσης τσακισμένο προσωπικό του Τουρκικού στόλου διότι απέναντί τους έχουν την ελληνική ναυτοσύνη που τους κάνει δύσκολη τη ζωή.

“Το φυσούν και δεν κρυώνει” οι Τούρκοι

Δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα οι Τούρκοι την θαρραλέα δράση της ελληνικής φρεγάτας που “πλήγωσε’ την ναυαρχίδα του τουρκικού Στόλου, αναγκάζοντάς την να αποσυρθεί κακήν κακώς σε ναύσταθμο στα παράλια της Μ. Ασίας.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού και των Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΣ στο αρχηγείο δήλωσε: ”Αυτό ήταν ένα συνηθισμένο μήνυμα υποστήριξης. Έπρεπε να γίνει. Σημαίνει το ίδιο με το να πηγαίνεις στην ταξιαρχία Πεζικού στο Kilis (νότια σύνορα της Τουρκίας με την Συρία) πριν από την στρατιωτική επιχείρηση στο Afrin”, (αφήνοντας ουσιαστικά σοβαρές υπόνοιες για αντίποινα).

Ο ίδιος τόνισε ότι όλες οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να χρησιμοποιηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Επικαλούμενος την τουρκική αεροναυτική άσκηση ΕΦΕΣ, η οποία αποτελεί κοινή άσκηση των τουρκικών δυνάμεων, ζητά να διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος.

 

 

 

 

 

 

Πενταπόσταγμα

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ