Παρατείνεται το λουκέτο στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δεν θα ανοίξουν τελικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, μαζί με τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η απόφαση ελήφθη από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με αρμόδιες πηγές να διευκρινίζουν ότι τελικά ελήφθη η απόφαση για παράταση του «λουκέτου» στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test) που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

 

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας γνωστοποίησε την απόφαση να μην ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από την προσεχή Δευτέρα.

«Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα, ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα».

Η Αριστοτελία Πελώνη στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, νωρίτερα, είχε προϊδεάσει για την απόφαση, λέγοντας ότι το άνοιγμα των παιδικών σταθμών δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή, αφού δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες, όπως είπε.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ