Πανάκριβες στην Ελλάδα οι χρεώσεις για χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η χώρα μας στις τιμές των χρεώσεων για τη χρήση διαδικτύου μέσω κινητού. Σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα κινητής τηλεφωνίας ιστοσελίδα Stockapps, για τιμές που πληρώνουν οι χρήστες κάθε χώρας για τα δεδομένα κινητής, οι Ελληνες πληρώνουν «χρυσό» κάθε Gigabyte.

Οσον αφορά τις τιμές, σημειώνεται στην έρευνα, η Ελλάδα φαίνεται πως έχει τις ακριβότερες τιμές ανά GB, με μέση τιμή $8.16/GB και την ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ($7.62/GB), η Νέα Ζηλανδία ($6.99/GB) και ο Καναδάς ($5.72/GB). Στον αντίποδα, με τη φθηνότερη χρέωση mobile data έχουμε το Ισραήλ με $0.05/GB, την Ιταλία ($0.27/GB) και τη Ρωσία ($0.29/GB).

Ο παγκόσμιος μέσος όρος τιμών διαμορφώνεται στα $4.07/GB. Οι Έλληνες δηλαδή καταναλωτές πληρώνουν υπερδιπλάσιο του μέσου όρου για κάθε Gigabyte.
Πρέπει βεβαίως να σημειωθεί πως σύμφωνα με άλλες έρευνες, η χώρα μας δεν έχει το θλιβερό αυτό πρωτείο, αλλά παραμένει σαφέστατα στη 15άδα με τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τις εταιρίες να ρίξουν τις τιμές στα data. Προς το παρόν φαίνεται πως δεν έχει εισακουστεί…

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content