Παλλαϊκή συμμετοχή σε όλες τις τελετές Αγιασμού των Υδάτων, παρά το τσουχτερό κρύο

Mε παλλαϊκή συμμετοχή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, γιόρτασε και φέτος η Χριστιανοσύνη τα Άγια Θεοφάνεια. Ειδικά στην Κρήτη, όπου ο καιρός ήταν πιο ήπιος, δόθηκε η ευκαιρία σε πολύ κόσμο να συμμετάσχει στους Αγιασμούς των Υδάτων που τελέσθηκαν σε μεγάλα και μικρά λιμάνια, σε παραλίες, αλλά και στην ενδοχώρα.

Στο νομό Ηρακλείου

fotalimani2 Παλλαϊκή συμμετοχή σε όλες τις τελετές Αγιασμού των Υδάτων, παρά το τσουχτερό κρύο

Στο νομό Ηρακλείου, επίκεντρο του σημερινού εορτασμού ήταν το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, όπου κατευθύνθηκε εν πομπή ο κόσμος από τον ιστορικό ναό του Αγίου Τίτου, μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού.

horis_titlo5 Παλλαϊκή συμμετοχή σε όλες τις τελετές Αγιασμού των Υδάτων, παρά το τσουχτερό κρύο

Όπως κάθε χρόνο, και παρά τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε, πολλοί νέοι άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα και ανέσυραν το Σταυρό. Μάλιστα, μετά την ανεύρεσή του, οι τολμηροί κολυμβητές ξεδίπλωσαν μέσα στη θάλασσα μια ελληνική σημαία και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

IMG_3835-e1546781871557 Παλλαϊκή συμμετοχή σε όλες τις τελετές Αγιασμού των Υδάτων, παρά το τσουχτερό κρύο

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, πολλοί Ηρακλειώτες συμμετέχουν στις τελετές Αγιασμού των Υδάτων που οργανώνονται με επιτυχία και σε άλλες παραλίες. Στη φωτογραφία μας, βλέπουμε τη μεγάλη συμμετοχή κόσμου στο γραφικό Παλιόκαστρο.

Πολύς κόσμος και στα Χανιά

dsc-0033 Παλλαϊκή συμμετοχή σε όλες τις τελετές Αγιασμού των Υδάτων, παρά το τσουχτερό κρύο

Στο νομό Χανίων, η κορυφαία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ενετικό λιμάνι της πόλης, όπου έπεσαν πολλοί κολυμβητές και μια κολυμβήτρια, γα την ανεύρεση του Σταυρού.

Στη γραφική λίμνη του Αγίου Νικολάου

5-e1546771645385 Παλλαϊκή συμμετοχή σε όλες τις τελετές Αγιασμού των Υδάτων, παρά το τσουχτερό κρύο

Ανάλογη ήταν και η εκδήλωση του Αγιασμού των Υδάτων στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή χιλιάδων κόσμου. Απόλυτη επιτυχία σημείωσαν και οι τελετές που έγιναν στη Σητεία και την Ιεράπετρα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ