Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας

Η ομάδα iGEM Crete, που εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ιδρύματος, στον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM (https://igem.org), κατάφερε να αποσπάσει το ασημένιο μετάλλιο, παρουσιάζοντας την Εργασία της για την δημιουργία ενός βρώσιμου εμβολίου ενάντια στον ιό SARS-CoV-2.

Η ομάδα ιδρύθηκε ένα χρόνο πριν και αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές των τμημάτων Βιολογίας, Ιατρικής, Επιστήμης Υπολογιστών και Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών. Υπό την καθοδήγηση των κυρίων Παναγιώτη Σαρρή (Καθηγητή Μικροβιολογία), Χαράλαμπο Σπηλιανάκη (Καθηγητή Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής) και Γεώργιο Σουρβίνο (Καθηγητή Κλινικής Ιολογίας) κατάφερε να δημιουργήσει την προαναφερθείσα εργασία.

Κατά την διάρκεια του έτους, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, η ομάδα κατάφερε να μπει στο εργαστήριο και να περατώσει την ιδέα της την οποία παρουσίασε πριν δύο εβδομάδες στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία απεφάνθη πως η ομάδα iGEM-CRETE άξιζε το ασημένιο μετάλλιο, βάση των κριτηρίων του διαγωνισμού.

Τα αποτελέσματα έγιναν αποδεκτά με τεράστια χαρά και συγκίνηση, τόσο από τα μέλη της ομάδας, όσο και από την τοπική πανεπιστημιακή κοινότητα. Το παραπάνω πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση η οποία τονώνει σημαντικά την θέση του Πανεπιστημίου Κρήτης στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

Τα μέλη της ομάδας:

Μαρία-Θεοδώρα Βυτιάδου (Τμήμα Βιολογίας), Αντώνης Ντρουμπόγιαννης (Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών), Γεώργιος Αγγελάκης (Τμήμα Βιολογίας), Σταυρούλα Μπάντρα (Ιατρική Σχολή), Μάριος Μάτσης (Τμήμα Βιολογίας), Αναστασία Τόσκα (Τμήμα Βιολογίας), Σωτήρης Μαρίνος (Τμήμα Βιολογίας), Σταύρος Σκρεπετός (Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών), Ευαγόρας Χριστοδούλου (Ιατρική Σχολή), Νικόλαος Φαλαλάκης (Τμήμα Βιολογίας), Στέφανος Καραγιαννάκης (Τμήμα Βιολογίας), Βασιλική Πετρίκη (Τμήμα Βιολογίας), Ιωάννης-Ραφαήλ Τζονευράκης (Τμήμα Βιολογίας), Μαρία Ντούνη (Τμήμα Βιολογίας), Μιχάλης Παπουτσάκης (Γραφίστας).

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content