Ολοκληρώθηκε το ενδιαφέρον συνέδριο για την Αναπαραγωγική Ιατρική  

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Recent Advances in Reproduction» που διοργανώθηκε από τις 8 Οκτωβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο, από την Επιστημονική Εταιρεία για την Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή (SSRHR) υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Ελληνικής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Μεσογειακής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, με πρόεδρο το Διευθυντή της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή κ Αντώνη Μακρυγιαννάκη.

Στο συνέδριο, το οποίο παρακολούθησε μεγάλος αριθμός επαγγελματιών υγείας από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν ομιλητές διεθνούς εμβέλειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παρουσίασαν στην ιατρική κοινότητα της Κρήτης τα νεότερα επιτεύγματα και τις πλέον επικρατούσες απόψεις επί κρίσιμων θεμάτων της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις επανειλημμένες αποτυχίες εμφύτευσης, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, τη διατήρηση γονιμότητας σε ασθενείς με καρκίνο, την ενδομητρίωση-αδενομύωση και τον προεμφυτευτικό έλεγχο για γενετικά νοσήματα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκαν στις νεότερες μεθόδους βελτίωσης των αποτελεσμάτων της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αποτυχιών εμφύτευσης. Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς οι ενδείξεις αναπαραγωγής με κατεψυγμένα ωάρια καθώς και η πιθανότητα ανάπτυξης προεκλαμψίας.

Το συνέδριο απετέλεσε έναυσμα συζητήσεων και ανάπτυξης νέων ιδεών και συνεργασιών στο χώρο της Αναπαραγωγικής Ιατρικής.  

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content