Οι πύραυλοι S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη προετοιμάζονται για νέες δοκιμαστικές βολές

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πύραυλοι S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη, προετοιμάζονται για να πραγματοποιήσουν νέες δοκιμαστικές βολές μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, στις αρχές Νοεμβρίου.

Η πρώτη βολή των ελληνικών S-300 έγινε στο νατοϊκό Πεδίο Χανίων, στις 13 Δεκεμβρίου του 2013. Παρόντες στην βολή ήταν το σύνολο σχεδόν των στρατιωτικών ακόλουθων που υπηρετούσαν στην Αθήνα.

 

Η προετοιμασία για την διεξαγωγή 2ης βολής από τους S-300 συμπίπτει με:

• Την παρατεταμένη τουρκο-ελληνική ένταση στη Ανατολική Μεσόγειο.

•. Τις δοκιμαστικές βολές των τουρκικών S-400 στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

• Τις διαδοχικές επισκέψεις στην Ελλάδα των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ καταφθάνει στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Αμερικάνου ομολόγου του στην Θεσσαλονίκη και την Σούδα.

Η εγκατάσταση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Κρήτη έγινε την Άνοιξη του 1999, σύμφωνα με τον Δήμο Βερύκιο και το ieidiseis.gr με την διαμεσολάβηση και την συγκατάθεση των Αμερικανών οι οποίοι και ενημερώθηκαν ακόμη και για την μεταφορά τους.

Η αντιαεροπορική ομπρέλα που καλύπτει σήμερα την Κρήτη σχηματίζεται πρωτίστως από τους S-300 καθώς και απο τα υπόλοιπα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα μικρότερου βεληνεκούς (TOR M-1 και OSA)

 

 

 

 

Πενταπόσταγμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ