Ο τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής πρώτευσε στις σπουδές του

Στιγμές συγκίνησης έζησαν χθες όσοι παρευρέθηκαν στην ορκωμοσία των φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του ΑΠΘ, καθώς ανάμεσα στους νέους που αποφοίτησαν βρισκόταν ο Αργύρης Κουμτζής, που όχι μόνο αρίστευσε αλλά απέδειξε πως όταν έχεις θέληση μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

Ο Αργύρης που κατάφερε να πάρει το πτυχίο του με 9,3 είναι τυφλός και χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια για να υλοποιήσει το όνειρό του, καθώς λόγω της δυσκολίας του Τμήματος Φυσικής ως προς τα μαθήματα και τα εργαστήρια, τυφλοί φοιτητές δεν μπορούσαν να φοιτήσουν στη Σχολή. Ο νεαρός όμως δεν το έβαλε κάτω και όχι μόνο κατάφερε να μπει στο τμήμα αλλά αποτέλεσε και υπόδειγμα φοιτητή.

Σημειώνεται ότι ο Αργύρης Κουμτζής είχε απορριφθεί το 2014 από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ επειδή ήταν τυφλός, καθώς ο κανονισμός του τμήματος δεν επέτρεπε την εισαγωγή σε υποψήφιους με αναπηρία στα άνω άκρα ή απώλεια όρασης. Ωστόσο, με παρέμβαση του τότε υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου άνοιξε ο δρόμος προκειμένου να φοιτήσει στο Φυσικό του ΑΠΘ.
Στην υπόθεση παρενέβη μάλιστα και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος με διαδοχικές επιστολές και παρεμβάσεις στην ηγεσία του υπ. Παιδείας, και προσωπικά στον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, διεκδίκησε το πανεπιστήμιο να δημιουργήσει τις υποδομές για τις σπουδές παιδιών με αναπηρία.
«Είμαστε σίγουροι ότι η πίστη και η αφοσίωση του Αργύρη στην επιστήμη θα τον οδηγήσει πολύ ψηλά στην επιστήμη του και θα τον καμαρώνουμε ως Έλληνα και ως συνδημότη μας. Πρόκειται για ένα λαμπρό επιστημονικό μυαλό που ξεκίνησε από τα σχολεία μας και άνοιξε το δρόμο για όλους τους φοιτητές με αναπηρία», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Ο Αργύρης, ήδη εκπονεί το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία.

 

 

 

Πηγή: voria.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ