Ο Π. Μπαριτάκης σε εκδήλωση για το ολοκαύτωμα της Βιάννου στην Αθήνα

Επετειακή εκδήλωση του ολοκαυτώματος της Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας στην Κρητική Εστία στην Αθήνα

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στην εκδήλωση για τα 79 χρόνια της επετείου του ολοκαυτώματος της Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στο αμφιθέατρο της Κρητικής Εστίας την Περιφέρεια Κρήτης, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης. 

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Βιαννιτών Αττικής «Διαβάτης», τον Σύλλογο Ιεραπετριτών Αττικής και το Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. 

Ο κ. Μπαριτάκης τόνισε: «Δεν ξεχνάμε, αλλά ενθυμούμαστε τα 461 αθώα θύματα του Ολοκαυτώματος της Βιάννου και των χωριών της Δυτικής Ιεράπετρας που πριν από 79 χρόνια εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Χρέος μας είναι να διατηρήσουμε ακέραιη την ιστορική μνήμη προκειμένου να μη συμβεί ποτέ ξανά μια τέτοιου είδους θηριωδία». 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να διδάσκεται η τοπική ιστορία στα σχολεία. «Είμαστε λοιπόν σήμερα όλοι εδώ, ενωμένοι για να τιμήσουμε τα θύματα και την ιστορία του τόπου μας. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε και τις ευθύνες της πολιτείας προκειμένου η τοπική ιστορία να διδάσκεται στα σχολεία, έτσι ώστε οι νέοι μας, οι μαθητές μας να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου. Γιατί λαός που δεν έχει μνήμη δεν μπορεί να έχει μέλλον. Διεκδικούμε την δικαιοσύνη και την αποκατάσταση των γερμανικών επανορθώσεων», κατέληξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content