Ο Μαν. Κεφαλογιάννης καταγγέλλει την τουρκική προκλητικότητα

Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών που χαρακτηρίζει τις προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κατά της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σαν «υπόθεση ρουτίνας», ενώ παραμένουν απολύτως αντίθετες προς το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας σαν «πρακτική ρουτίνας». Ενώ στις ίδιες δηλώσεις αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία σε σειρά νησιών και νησίδων.

Η Τουρκία συνεχίζει να επενδύει σε προκλητικές ενέργειες αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Όλες αυτές οι προκλητικές και επιθετικές ενέργειες δεν νομιμοποιούνται ούτε επειδή επαναλαμβάνονται ούτε επειδή χαρακτηρίζονται σαν «ρουτίνα».

Απλώς παραμένουν ως έχουν. Παράνομες και έκνομες σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις μίας υπό ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας.  Που ενώ οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών και τις σχέσεις καλής γειτονίας υπονομεύει με τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες την Ειρήνη, τη σταθερότητα και της ασφάλεια στην περιοχή του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

–          Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί αναφορικά με τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα;»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content