Ο «Καλύτερος Οικογενειακός Ιατρός» στον κόσμο στο πλευρό του Μητσοτάκη

Το Βραβείο του Καλύτερου Οικογενειακού Ιατρού στον κόσμο για το 2021 δόθηκε στον Ανάργυρο Δ. Μαριόλη, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

«Κοιτάζοντας καθημερινά μέσα από το παράθυρο των ασθενών, που τώρα τους φωτίζει η τιμή της απονομής του Βραβείου, ανατέλλει η ανάγκη για νέες ανθρώπινες αξίες. Το καθήκον, η ευθύνη και η προσφορά προς τον άνθρωπο θεσμοθετήθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς», ήταν τα πρώτα λόγια του Ανάργυρου Μαριόλη στο άκουσμα της ανακήρυξής του ως καλύτερου οικογενειακού γιατρού στον κόσμο για το 2021.

Πρόκειται, όπως ήδη γράφτηκε, για μια από τις μεγαλύτερες τιμητικές διακρίσεις για έναν γιατρό, διεθνούς ακτινοβολίας, η οποία απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ιατρούς από όλο τον κόσμο.

Ας σημειωθεί ότι ο Δρ Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, δύο μόλις χρόνια πριν ανακηρύχθηκε καλύτερος Γενικός Ιατρός για το 2019 από τον έγκριτο οργανισμό WONCA Europe.

Ο «ήρωας» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Ωστόσο, αυτό που έως σήμερα μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό είναι η τιμητική συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019. Μια κίνηση με ιδιαίτερα υψηλό συμβολισμό, αποτέλεσμα της σύνδεσής του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που εξέπεμπε τη μείζονα σημασία που προσέδιδε ο αρχηγός της ΝΔ στην αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος δεν ανήκε πολιτικά στον χώρο αυτό.

Ήταν Ιούλιος του 2017 όταν η Μάνη ταλαιπωρούνταν από πυρκαγιές και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε στο σημείο. Λίγο αργότερα περνούσε την πύλη του Κέντρου Υγείας, όπου ο κ. Μαριόλης ηγείται του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η ολιγόλεπτη συνάντησή τους, τελικά μετατρέπεται σε διαρκείας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εντυπωσιάζεται από τις γνώσεις και την οξυδέρκεια του Σπαρτιάτη γιατρού.

Έκτοτε, οι δυο τους φρόντιζαν να κρατούν στενή την επαφή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συζητώντας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Ελλάδα και για το πώς αυτή θα γίνεται τελικά καλύτερη για όλους, ενώ το 2019 ο Ανάργυρος Μαριόλης αποδέχθηκε την προσωπική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, γιατί μέσα στην ανομβρία που μας περιβάλλει, ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι δεν είναι μάταιος ο αγώνας για μία ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα», σημείωνε «λακωνικά» τότε ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός του κόσμου, σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανάργυρος Μαριόλης έχει λάβει δεκάδες βραβεία σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια για άριστες ερευνητικές εργασίες σε θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ έχει συγγράψει και επιμεληθεί πολυάριθμα κεφάλαια βιβλίων σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη Γενική/Οικογενειακή Ιατρική.

 

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content