Ο Χρήστος Στυλιανίδης υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Υφυπουργός ο Ευάγ. Τουρνάς

Στις 11:30 το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρώην επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Χρήστος Στυλιανίδης, θα είναι, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός στο νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που δημιουργείται για την αντιμετώπιση και την διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ίδιο υπουργείο, θέση υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο κ. Στυλιανίδης από το 2014 έως το 2019, επί προεδρίας Γιούνκερ στην ΕΕ, κατείχε την θέση του επιτρόπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης σε ειδική τελετή θα λάβει εντός της ημέρας την ελληνική ιθαγένεια.

Η ορκωμοσία τους θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Δηλώσεις Στυλιανίδη

«Πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμητική πρόταση.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content