Ο Captain Covid που απειλεί τις ζωές όλων μας

Το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α, www.edivea.org] του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε) με ιδιαίτερη χαρά μας παρουσιάζουν το 1ο επεισόδιο του «Captain Covid-19».

Ο σατανικός Captain Covid ήρθε στον κόσμο για να διασπείρει τον καταστροφικό του ιό. Μπορούν, όμως, δυο μικροί φίλοι με τη σωστή ενημέρωση και την εξυπνάδά τους να δώσουν τέλος στα ζοφερά του σχέδια;

Την απάντηση στην ιστορία αυτή, που μολονότι μυθοπλασία μυστηρίου λέει επιστημονικές αλήθειες με το όνομά τους και την πραγματική τους διάσταση, θα παρακολουθήσουν λεπτό – λεπτό οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου μέσα από μια σειρά animation videos που διηγούνται με τρόπο ιδιαίτερα ελκυστικό τις περιπέτειες του Captain Covid που θέλει να καταστρέψει τις ζωές όλων μας.

Ο λόγος για το 1ο επεισόδιο της σειράς Captain Covid -19 που έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα του You Tube και δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Πανεπιστημίου της Κρήτης σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε).

Οι δύο φορείς συνδύασαν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στην παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην υγεία και ασφάλεια αντίστοιχα και δημιούργησαν τον χαρακτήρα του Captain Covid-19.

Τα πρώτα επεισόδια της σειράς διερευνούν τα θέματα υγιεινής αναφορικά με την πρόληψη του Covid-19, ενώ τα επόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε διάφορα θέματα υγείας και ασφάλειας.

Η σειρά των videos του Captain Covid-19 θα προβάλλεται από τα διαδικτυακά κανάλια των δύο φορέων στο YouTube και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του δασκάλου, του γονιού και του εκπαιδευτικού στην προσπάθεια μύησης στις αρχές της υγιεινής και ασφάλειας.

Δείτε το 1ο επεισόδιο του Captain Covid-19:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ