Ο Αλέξης Παπαχελάς μιλά για την μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό

«Είναι πολύ ύπουλος ιός, τον υποτίμησα γιατί ήμουν καλά στην αρχή» δήλωσε για τον κορωνοϊό ο γνωστός δημοσιογράφος και διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Παπαχελάς περιέγραψε την εμπειρία του από την μάχη που έδωσε με τον covid-19.

Οπως είπε, αρχικά είχε την εντύπωση ότι ο κορωνοϊός αφορούσε ηλικιωμένους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας και μετά «ξαφνικά βρέθηκα στην εντατική». Παραδέχτηκε δε πως στην αρχή, όπως πολλοί, «δεν το είχα πάρει πολύ σοβαρά το θέμα. Η Ιταλία με τρόμαξε». Στη συνέχεια, είπε ο Παπαχελάς, μετά τα πρώτα συμπτώματα, βήχα, πυρετό, «κάτι σαν βαριά γρίπη», ο ιός αποκάλυψε το πρόσωπό του και είναι «κάτι πάρα πολύ σοβαρό, πολύ βαρύ» και «αφορά όλους».

Μιλώντας για την εμπειρία του στο νοσοκομείο, ο κ. Παπαχελάς ανέφερε ότι του έκανε εντύπωση ότι ακόμα και οι γιατροί μαθαίνουν κάθε μέρα κάτι καινούργιο, δοκιμάζοντας κάθε μέρα κάτι διαφορετικό. Τόνισε επίσης τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ψυχολογία, αλλά και η επικοινωνία και τα μηνύματα στήριξης μέσα στο νοσοκομείο. Ιδιαίτερα όμως στάθηκε «στους ανθρώπους πίσω από τις μάσκες», τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί, τόνισε. Ο Αλέξης Παπαχελάς είπε πως είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως μια τέτοια έλειψη ηγεσίας στον πλανήτη, και φάνηκε ότι ο καθένας έβαλε πάνω από όλα το προσωπικό του συμφέρον.

Δείτε το βίντεο με τον Αλέξη Παπαχελά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ:

 

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ