Ντόρα Μπακογιάννη: Σύγχρονος ΒΟΑΚ δεν μπορεί να γίνει χωρίς την επιβολή διοδίων – Το θέμα είναι πού και πώς θα μπουν τα διόδια

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τα οδικά έργα και τον ΒΟΑΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα  στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με την παρουσία της βουλευτού Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας.

Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι κοινό αίτημα φορέων προς το Υπουργείο Υποδομών είναι ο δρόμος Σούδα – Αεροδρόμιο να ενταχθεί στο ΒΟΑΚ.

Η κ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της μετά την ολοκληρωση της σύσκεψης τόνισε οτι ο δρόμος αυτός είναι απολύτως απαραίτητος όχι μόνο για τα Χανιά αλλά και για το Ρέθυμνο με τα νέα δεδομένα που δημιουργουνται, καθώς το νέο Αεροδρόμιο Καστελίου τοποθετεί την πρόσβαση των Ρεθεμνιωτών σε αεροδρόμιο, σε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση.

Με την ένταξη του δρόμου στον ΒΟΑΚ φιλοδοξείται οτι το έργο θα προχωρήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς ενώ ήδη έχουν γίνει απαλλοτριώσεις για ενα πολύ μεγάλο κομμάτι.

Η σημερινή σύσκεψη έγινε εν αναμονή της επίσκεψης του Υπουργού  Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή που θα γίνει όπως σημείωσε η κ. Μπακογιάννη στις αρχές Οκτωβρίου και στο διάστημα αυτό οι συναρμόδιοι φορείς θα έχουν προετοιμαστεί ώστε να καταθέσουν στον Υπουργό τα αιτήματά τους.

ΒΟΑΚ και διόδια 

Ερωτηθείσα η κ. Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων στον ΒΟΑΚ όταν αυτός ολοκληρωθεί, η βουλευτής απάντησε οτι εξ αρχής είχε δηλώσει πως ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να γίνει χωρίς την επιβολή διοδίων και μάλιστα χαρακτήρισε την θέση οτι στον ΒΟΑΚ δεν πρέπει να τοποθετηθούν διόδια ως λαϊκίστικη και ουτοπική. Αυτό που θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης πάνω σε αυτό το θέμα είναι που και πώς θα μπουν τα διόδια, τι θα προβλέπεται για τους μόνιμους κάτοικους που θα χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο, κτλ.

“Επί της αρχής ο ΒΟΑΚ θα έχει διόδια γιατί αν  μπούμε σε άλλη λογική τα δισέγγονά μας δεν θα έχουν δρόμο για να μπορούν να πάνε με ασφάλεια από τα Χανιά στο Ηράκλειο ή τον Αγ. Νικόλαο”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

 

 

Πηγή: Flashnews

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ