Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης με 56,69% -Τα επίσημα αποτελέσματα

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, με διαφορά 13,38% από την Έφη Αχτιόγλου

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Δρόσος στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο 75% της καταμέτρησης, ήτοι σε 371 από 537 εκλογικά τμήματα έλαβαν:

Ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 56.461 ψήφους, ποσοστό 56,69%
Η Εφη Αχτσιόγλου έλαβε 43.139 ψήφους, ποσοστό 43,31%
Ψήφισαν 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μεγάλες διαφορές στην επαρχία και οι 42.000 νέοι ψηφοφόροι που εγγράφηκαν μέλη για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή έκαναν τη διαφορά, όπως προκύπτει από τις εισροές στα μικρά εκλογικά τμήματα που έχουν καταμετρηθεί.

Πάνω από 133.000 η συμμετοχή στην ψηφοφορία για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε στις 21.00.

Μέχρι τις 21.00 οπότε έληξε και η παράταση μιας ώρας που είχε δοθεί, ψήφισαν 133.700 μέλη. Με αυτό το δεδομένο προκύπτει ότι η προσέλευση ήταν μικρότερη κατά 15.121 σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές και τηλεφώνησε και στην Έφη Αχτσιόγλου.

Αφού έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών που καταδεικνύει ως νέο πρόεδρο του κόμματος τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον νικητή και, ακολούθως, την Εφη Αχτσιόγλου. 

Λίγο πριν τη 1 το βράδυ αποχώρησε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τους στενούς του συνεργάτες. 

Ο Στέφανος Κασελάκης ήταν στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, στο γραφείο δηλαδή του προέδρου που μέχρι πρότινος ήταν το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων, στον 7ο όροφο του κτιρίου ήταν ο σύντροφος του κ. Κασσελάκη, Τάιλερ Μάκμπεθ, η μητέρα του Λία Κασσελάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Διονύσης Καλαματιανός. Επίσης παρόντες ήταν ο Θάνος Μωραΐτης, οΕυάγγελος Αντώναρος, η Έλενα Κουντουρά, ο Χρήστος Μπγιάλαςκαι άλλα στελέχη του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ομιλία έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, ευχαρίστησε για τη συμβολή του και τον σύντροφο του Τάιλερ Μακμπέθ.

«Είσαι ο λόγος που είμαι εδώ», τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον σύντροφό του Τάιλερ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μάλιστα ανακοίνωσε στον κόσμο πως ο Τάιλερ «έχει πολλά να προσφέρει στον τόπο μας».

Και πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ ολόψυχα που τον έχετε υποδεχτείκαι αγκαλιάσει τόσο πολύ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content