Μόσιαλος: Η Ελλάδα στην πρωτοπορία της διεθνούς συζήτησης για το νέο κορωνοϊό

Σε ένα άρθρο των Finacial Times που πραγματεύεται το νέο ρόλο του δημοσίου τομέα αναφέρεται με ανάρτησή του στο Facebook ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος.

«Η χώρα μας είναι στην πρωτοπορία των μεγάλων συζητήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE που πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στο iefimerida.gr, τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις προτάσεις κυβερνήσεων
και για τις εθνικές πολιτικές και για την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Η ανάρτησή του Ηλία Μόσιαλου

Το σημερινό άρθρο των Financial Times εστιάζει στο νέο ρόλο του δημοσίου τομέα. Πρέπει να βλέπουμε τις δημόσιες υπηρεσίες ως επένδυση, όχι ως μειονέκτημα. Να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας στην αγορά εργασίας.

Να ξαναδούμε τα προνόμια των πλουσίων. Πολιτικές που μέχρι τώρα θεωρούνταν εκκεντρικές όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η φορολόγηση του πλούτου θα πρέπει να είναι συστατικά στοιχεία των νέων προσεγγίσεων.

Αυτές τις «αδιανόητες» μέχρι σήμερα πολιτικές προτείνουν οι Financial Times. Και κάνουν πολύ σωστά. Στις επόμενες ημέρες θα δούμε σημαντικές αλλαγές στις προτάσεις πολλών κυβερνήσεων και για τις εθνικές πολιτικές και για την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Στα πλαίσια αυτά κατέθεσα τις προτάσεις μου για την σημασία των επιστημονικών ανακαλύψεων ως δημοσίων αγαθών σε περιόδους μεγάλων κρίσεων. Οι κρίσεις απαιτούν αναπροσαρμογές και γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Η χώρα μας είναι στην πρωτοπορία των μεγάλων συζητήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ