Συνεδριάζει η Κ.Ο. της ΝΔ – Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει απολογισμό και προγραμματισμό της κυβέρνησης

Αμέσως μετά, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι το θέμα της Τουρκίας μπήκε στη ατζέντα της επερχόμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ, μετά από πρωτοβουλία της Ελλάδας, και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει γι’ αυτό, σήμερα Τετάρτη, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στην Αθήνα.

Τέλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της τριμερούς συνεργασίας Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου είπε ότι η Ελλάδα γίνεται ξανά πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας και ο ρόλος της αναβαθμίζεται.

Στις 13:00 η ΚΟ της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Αθήνα από χθες το βράδυ και αυτή την ώρα μιλά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα εσωτερικής πολιτικής, θα αναφερθεί στα πεπραγμένα της κυβέρνησης τις πρώτες 100 ημέρες και θα περιγράψει τον προγραμματισμό των επόμενων 100, μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση στην πορεία της οικονομίας και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον αναπτυξιακό νόμο και το φορολογικό νομοσχέδιο. Η επιτυχής έκδοση του 10ετούς ομολόγου έχει προκαλέσει πλατιά χαμόγελα στο κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο εκτιμά ότι η εμπιστοσύνη των αγορών αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη για την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Άλλωστε οι προβλέψεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων και ταυτόχρονα υλοποίησης των δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας αποτελούν τα πρώτα απτά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Μητσοτάκης: Ετοιμάζει εκτενή αναφορά για την ψήφο των αποδήμων

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα κάνει εκτενή αναφορά στην συνταγματική αναθεώρηση και το δικαίωμα των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Μάλιστα, θα στείλει μήνυμα προς τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα ενόψει της συνάντησης που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα αυτό την Παρασκευή. Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει την άποψη ότι η πρόταση νόμου της κυβέρνησης εκπληρώνει μια υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες του και θα πρέπει να λάβει 300 ψήφους. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν τη στάση που αναμένεται να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμεί να τορπιλίσει τη διαδικασία, ωστόσο θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου

 

Την πολυαιώνια Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο, επισκέφθηκε χθες Τρίτη 8 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα. Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του χριστιανισμού σε ολόκληρη την Αφρική, όπου τον υποδέχτηκε ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος και τον ξενάγησε στη «Ροτόντα» της Ανατολής, τον υπέροχο ναό όπου βρίσκεται στην περιοχή όπου σύμφωνα με την παράδοση, έζησε τρία χρόνια η Αγία Οικογένεια με το θείο βρέφος.

Παράλληλα, στον ιερό αυτό χώρο, τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε και ο άνθρωπος που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής τα προηγούμενα χρόνια, ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος με τη σύζυγό του Μαρίνα, μια ανακαίνιση που έγινε με τη φροντίδα του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο της Ιεράς Μονής καθώς επίσης και τους τάφους των Πατριαρχών Αλεξανδρείας που αναπαύονται στο υπόγειο του ιστορικού αυτού χώρου.

Ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του αναχώρησαν το βράδυ για την επιστροφή τους στην Αθήνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ