«Θα σεβαστούμε την τελευταία του επιθυμία για την κηδεία», δηλώνει ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη

Από τη Δευτέρα – και όχι από την Τρίτη -θα εκτεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πού και πότε θα ταφεί τελικά ο μουσικοσυνθέτης.

Να σεβαστούν την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη για το θέμα της ταφής του ζήτησε ο γιος του μουσικοσυνθέτη, Γιώργος.

Μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο Γιώργος Θεοδωράκης τονίζει ότι θα σεβαστούν την επιθυμία του πατέρα του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…», έγραψε.

Το ζήτημα της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 96 του χρόνια, εξελίσσεται σε θρίλερ τις τελευταίες ώρες.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος, έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε συνεργάτης του μουσικοσυνθέτη, επικαλούμενος την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη για τον τόπο της ταφής του.

Θυμίζουμε πως επιθυμία του μουσικοσυνθέτη ήταν να ταφεί στα Χανιά, ωστόσο η κόρη του, Μαργαρίτα, επιθυμούσε η ταφή του να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου η οικογένεια διατηρεί εξοχική κατοικία.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η επιστολή που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης με την τελευταία του επιθυμία, να ταφεί στα Χανιά. Η επιστολή στάλθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2013 στον τότε δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη.

«Σάς γράφω σήμερα για να απασχολήσω για ένα πολύ σοβαρό για μένα προσωπικό μου θέμα» αναφέρει στην επιστολή του και ξεκαθαρίζει: «Τελευταία μου επιθυμία είναι να ταφώ στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων (γενέτειρας του πατέρα μου), στο οποίο βρίσκονται ήδη οι γονείς και ο αδελφός μου». Ο Μίκης Θεοδωράκης, μάλιστα, πρόσθετε: «Επειδή η οικογένειά μου δεν συμφωνεί με την επιθυμία μου αυτή, όμως ο νόμος αναγνωρίζει το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει για την τύχη του σώματός του (μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα) και το ίδιο το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμά του καθενός στην προσωπικότητά του, έχω αναθέσει στον φίλο Γεώργιο Αγοραστάκη και στη γραμματέα μου Ειρήνη Παρμενίδου να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες για το σκοπό αυτό ενέργειες και θα ήθελα να ζητήσω και από σάς, όταν έρθει η ώρα, να τους συνδράμετε και να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν ως αρμόδιος Δήμαρχος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content