Προσπάθειες παροχής βοήθειας στην τραυματισμένη φάλαινα




Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν σήμερα το πρωί κάτοικοι του Αλίμου και διερχόμενοι από την περιοχή, καθώς αντίκρισαν να έχει εξοκείλει στα ρηχά μια μικρή φάλαινα.

Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για φάλαινα είδους “Ζιφιός” και, όπως όλα δείχνουν, έχασε τον προσανατολισμό της. Όπως φαίνεται, είναι τραυματισμένη.

Από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση για τη διάσωσή της από το λιμενικό, κτηνιάτρους και από αρμόδια ινστιτούτα προστασίας αγρίων ζώων.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, η φάλαινα αυτή, που λανθασμένα ανέφεραν ότι είναι φυσητήρας, ζει σε θάλασσες με βάθος από 1 έως 3 χιλιόμετρα και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τρία μέτρα υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα.

Στην ερώτηση αν πρόκειται για χτυπήματα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι μάλλον δεν πρόκειται για χτυπήματα αλλά και για κάτι άλλο, λέγοντας ότι το ζώο πιθανότατα είναι άρρωστο και σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρόγνωση δεν είναι καλή. «Οπως καταλαβαίνετε, το ζώο υποφέρει», τόνισε ο κ. Αμυράς.

Οπως εξήγησε ο υφυπουργός, εξειδικευμένος κτηνίατρος και νοσηλευτής πλησίασαν το ζώο και ήδη του έχουν πάρει αίμα για να γίνουν οι σχετικές εξετάσεις που θα δείξουν και τι πρόβλημα υπάρχει. Του έχουν γίνει και κάποιες ενέσεις και όλοι αναμένουν με αγωνία τι θα γίνει με τη φάλαινα…

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content