Μετά τον Φεβρουάριο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού – Τί προβλέπει ο εθνικός σχεδιασμός

Η διαδικασία υλοποίησης της επιχείρησης «Ελευθερία» περιγράφεται στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Στο σχέδιο τονίζεται μεταξύ άλλων πως κατά τις πρώτες παραλαβές σκευασμάτων από τις Παραγωγούς Εταιρείες, οι διαθέσιμες δόσεις θα είναι περιορισμένες σε αριθμό, σύμφωνα με την κατανομή μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων.

Τονίζεται δε πως η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαιούται και έχει εξασφαλίσει πρόσβαση σε επαρκή αριθμό εμβολίων για να υπερκαλύψει – σε τρείς φάσεις – το σύνολο του πληθυσμού της επικρατείας.

Στη χώρα αντιστοιχεί το 2,36 – 2,39% του αριθμού των δόσεων εμβολίου, που θα εξασφαλίσει η Ε.Ε.

 

 

Μετά το Φεβρουάριο γενικεύεται ο εμβολιασμός

Μετά τον Φεβρουάριο εκτιμά ότι θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως είπε, «ο προγραμματισμός έχει γίνει με την κεντρική συμφωνία της Ε.Ε. κι εμείς θα πάρουμε τις δόσεις που είναι αρκετές για να ξεκινήσουμε με τους υγειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή και τους ηλικιωμένους που βρίσκονται στις μονάδες φροντίδας. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι και οι πιο ευάλωτοι, οι οποίοι θα αρχίσουν να έχουν την απαραίτητη ανοσία από το εμβόλιο, το οποίο από ό,τι φαίνεται έχει κι εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Στον γενικό πληθυσμό ο εμβολιασμός θα πάρει κάποιο διάστημα αναφέροντας συγκεκριμένα ότι υπολογίζει πως θα ξεκινήσει μετά τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει μέχρι και το καλοκαίρι.

 

 

 

 

 

Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ