Με βιολογία ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις
Στο μάθημα της Βιολογίας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και με αυτό το μάθημα πέφτει η «αυλαία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ακολουθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Συγκεκριμένα, στις 21 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά, και στις 22 Ιουνίου συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών Ακόμη, στις 24 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο Ελεύθερο Σχέδιο και την επόμενη ημέρα 25 Ιουνίου στο Γραμμικό Σχέδιο.

Στις 26 ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27 Ιουνίου η Αρμονία, στις 28 ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 29 Ιουνίου η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και την 1η Ιουλίου η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

Τα στοιχεία δείχνουν πτώση των βάσεων

Πτωτικό πλαίσιο βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ έχει διαμορφωθεί από τα έως τώρα μαθήματα που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με δεδομένο τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, σε συνδυασμό με τη φετινή αύξηση των θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα, στη Φυσική τα θέματα ήταν πολλά και δύσκολα, και υπάρχουν αναφορές καθηγητών που μιλούν για αντιπαιδαγωγική επιλογή θεμάτων.

Ειδικότερα, συνολικά 102.000 υποψήφιοι διεκδικούν 78.335 θέσεις (σε αυτές πρέπει να προστεθούν οι 350 θέσεις των αστυνομικών, οι 127 των πυροσβεστικών και οι 819 των στρατιωτικών σχολών).

Για την πλειονότητα των συνολικά 86.000 υποψηφίων γενικών λυκείων οι εξετάσεις στα τέσσερα μαθήματα ολοκληρώθηκαν χθες. Απομένει μόνο την Τρίτη η εξέταση της Βιολογίας, η οποία βέβαια είναι το κρισιμότερο μάθημα για τις πλέον περιζήτητες σχολές ΑΕΙ, τις ιατρικές.

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, το θέμα αφορούσε τον ρόλο του πολίτη για την προάσπιση και τη διάδοση των αξιών της δημοκρατίας. Η θεματική «Δημοκρατία – ενεργός πολίτης» είναι μεν από εκείνες που έχουν διδαχθεί οι μαθητές, ωστόσο το κείμενο αναφοράς που δόθηκε στους υποψηφίους ήταν σχετικά δύσκολο, με αποτέλεσμα η αντιμετώπιση των ερωτήσεων να έχει παγίδες. Πάντως, η κατανομή των επιδόσεων στις βαθμολογικές κλίμακες δεν αναμένεται να έχει σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με πέρυσι.

 

 

Πρώτο Θέμα – ΚαθημερινήΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ